TBMM Başkanı Şentop, Aliyev'le görüştü 

TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, "Bağımsızlık Günü" kutlamalarına katılmak üzere Bakü'ye giderek, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Şentop, &

Tekirdağ 19.10.2020 17:21:00 0
TBMM Başkanı Şentop, Aliyev

Azerbaycan'ın "Bağımsızlık Günü" etkinliklerine katılmak üzere Bakü'ye giden TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinden önce havalimanında açıklamalarda bulundu. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partili milletvekillerinden oluşan heyetle birlikte Bakü Haydar Aliyev Havalimanı'na inen Şentop; Azerbaycan Milli Meclisi Başkanvekili Ali Hüseyinli, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve yetkililer tarafından karşılandı. 
Havalimanında gazetecilere açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlık Günü’nü kutladığını ifade ederek, Bakü’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TBMM’den kalabalık ve güçlü bir heyetle Azerbaycan'a geldiklerine dikkat çeken Şentop, "Farklı partilerden arkadaşlarımız var. Biz Türkiye’de de haklı davasında daima Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu, desteklediğimizi, aramızdaki ilişkinin ‘tek millet, iki devlet’ mahiyetindeki benzeri olmayan bir ilişki olduğunu hep ifade ettik. Bunları Bakü’de de tekrar ifade edeceğiz" diye konuştu. Azerbaycan bayrağının bu topraklarda ilelebet dalgalanması için her zaman temennide ve duada bulunduklarının altını çizen Şentop, "Bu sadece benim görüşüm değil, parlamentomuzun ve Türkiye’deki 83 milyon milletimizin görüşüdür. Temenileri ve duaları daima Azerbaycan ile beraberdir” ifadelerini kaydetti. 

 


ALİYEV TARAFINDAN KABUL EDİLDİ 


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dün de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. TBMM Başkanı Şentop ve parlamento heyetinin, olağanüstü bir dönemde Azerbaycan'ı ziyaretinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Aliyev, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TBMM Başkanı Şentop, parlamento heyeti ve Türk milletine desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini vurguladı. TBMM Başkanı Şentop ise, "Türkiye Azerbaycan'ın haklı davasında yanında. Azerbaycan ne zaman destek isterse yanında olmaya ve yardımda bulunmaya hazırdır" dedi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10