TBMM Başkanı Şentop: Ermenistan'ın işgalci olduğu tespit edildi

TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof.Dr.Mustafa Şentop füze saldırısının olduğu Gence'yi ziyaretinde açıklamalarda bulunarak, "Azerbaycan'ın bu haklı davasını duyurmak için sesim

Tekirdağ 20.10.2020 16:13:00 0
TBMM Başkanı Şentop: Ermenistan

Ermenistan'ın Azerbaycan’daki sivillere yönelik saldırısı 24’üncü gününde de devam ediyor. Azerbaycan'a destek ziyareti gerçekleştiren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ermenistan'ın sivillere saldırdığı Gence'yi ziyaret etti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ak Parti, CHP, MHP, İYİ Parti temsilcileriyle Gence’de füzenin düştüğü yere bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette açıklamalarda bulunan Şentop, Azerbaycan’ın her türlü haklı olduğunu ifade etti. Ermenistan’ın savaş suçu işlediğini de kaydeden Şentop, “Azerbaycan’ın bu haklı davasını duyurmak için sesimizi yükselterek duyurmak zorundayız. Bu konuda kararlıyız. Karabağ Azerbaycan toprağıdır. Uluslararası hukuka göre Ermenistan’ın işgalci olduğu tespit edilmiştir. Bütün dünya Ermenistan’ı işgalci olarak kabul etmiştir. Ermenistan Azerbaycan topraklarını şartsız kayıtsız bir an önce terk etmelidir. Sivillere yapılan saldırılar bir savaş suçudur” dedi.

 


ERMENİSTAN KALLEŞÇE SALDIRDI


Ermenistan’ın savaşın hukukuna uymadığını da ifade eden Şentop, “Ermenistan kalleşçe sivillere saldırmaktadır. Bazı ülkeler Gence’deki katliamı görmüyorlar ve buna karşı tavır almıyorlar. Türkiye olarak haklı davasında Azerbaycan’ın yanındayız” dedi.


Haber/Şaban KARDEŞ
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10