AK Parti'den Vahap Akay ve siyasilere ziyaret 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, dün yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti İlç

Çerkezköy 21.10.2020 17:50:00 0
AK Parti

Gerçekleştirilen kongrenin ardından geçtiğimiz günlerde yeni yönetimini belirleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı iade-i ziyaretlerine başladı. 
Geçtiğimiz aylarda AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı'na seçilen Kamil Çetintaş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ederek, AK Parti'nin yeni ilçe yöneticilerini tanıttı. Çetintaş'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akay, Çetintaş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Siyasetin doğası gereği eleştiriler yapılabildiğini ifade eden CHP'li Başkan Vahap Akay, “Bugünler gelip geçecek. Biz yerel siyaset yapıyoruz. Yine yüz yüze bakacağız. Tabi ki eleştiriler olacak, ama belli seviyede tutulması gerekiyor. Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak” diye konuştu. 


"HİZMETLERDEN VATANDAŞ YARARLANIYOR"


AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ise “Memleket için, Çerkezköy için her şeye varız. Evet, zaman zaman eleştiriler olabilir. Üslubu aşmamak şartıyla bunlar olacak. Bu koltuklar bugün var, yarın yok. Ama sokakta hep yüz yüze bakacağız. Kimse yapılan hizmetleri cebine alıp gitmiyor. Bu hizmetlerden vatandaş yararlanıyor” dedi. 

 


"İNŞALLAH ÜÇÜNCÜSÜ OLMAZ"


Çerkezköy Belediye Meclisi'nin geçen ayki toplantısında yaşanan gerginlik ve tartışmaya da değinen Çetintaş, bu tür olayların yaşanmaması gerektiğini vurguladı. Belediye Başkan Vahap Akay da “Belediye meclisinde bir ahenk olması gerekiyor. Karşılıklı sınırlar çerçevesinde tabi ki tartışılacak. Ama sınırların aşılmaması gerekiyor. Bu iki oldu, inşallah üçüncü olmaz” şeklinde konuştu. 


GENÇLİK MERKEZİ GÜNDEME GELDİ 


Ziyarette Belediye Başkanı Akay, AK Parti İlçe Başkanı Çetintaş ve yönetim kurulu üyeleri, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili de görüş alışverişinde bulundular. Kızılpınar Mahallesi'ne yapılması planlanan gençlik merkezinin yerinin değiştirilerek, Bağlık Mahallesi’nde otoyola cephe bir alanda yapılmasının kararlaştırıldığını ifade eden Çetintaş, yüzme havuzu ve gençlik merkezinin Bağlık Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik alana yapılacağını kaydetti. Belediye Başkanı Akay ise, “Bana göre Kızılpınar Mahallesi’nde yapılması daha iyi olurdu. Bizden Trakyum’un yerini istediler. Bizim orasıyla ilgili tasarruflarımız var. Başka bir yer gösterdik ve bizim gösterdiğimiz yer Kızılpınar’ın dışı değildi, herkesin buluşabileceği bir yerdi. Önce belediye garajının olduğu bu 4 bin 500 metrekarelik alana yapılacak dendi. Biz de ihale yapıldıktan sonra orayı boşaltacağımızı söyledik. Sonra Bağlık Mahallesi’ne yapılacağı söylendi. O alanda bir okul yeri ayırdık ve okul inşaatı başladı. Şu anda gençlik merkezi ve yüzme havuzu inşaatının başlamasında bizlik bir mani yok” ifadelerini kaydetti. 

 


"STADIN TRİBÜNÜ YETERSİZ"


İlçeye yapılması planlanan stat ve 500 kişilik tribün projesi konusunda da görüşlerini açıklayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “500 kişilik tribün yetmez. Tribün projesinin değiştirilmesi lazım” görüşlerini ifade etti. Akay, ayrıca Bağlık Mahallesi’nde Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgeyle ilgili hayata geçirmek istedikleri çalışmaları da Çetintaş ve yönetim kurulu üyelerine anlattı. Akay’ın seçim vaatleri arasında bulunan Küçük Sanayi Sitesi de ziyarette gündeme geldi. Pınarça Mahallesi tarafında bu sitenin alanıyla ilgili 1/25.000’lik planların hazırlandığını ve valilik onayının ardından bakanlık onayına gönderildiğini ileten Başkan Akay, “Bakanlık onayının ardından 1/5.000’lik ve 1/1.000’lik planlar hazırlanarak küçük sanayi sitesi alanı ayrılacak. Planlar hazırlanınca proje aşamasına gelecek” diye konuştu. 


"KALAN İKİ BİNADA KİMSE OTURMUYOR"


Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, astsubay lojmanlarının son durumu ile ilgili bilgileri paylaşarak, şunları söyledi: “Burada 6 bloğun bulunduğu alanı Çerkezköy’e kazandırmak istedik. Belediye burasını ticari bir alana dönüştürmeyecek. Başka bir kazanç elde edileceği hissiyatı yaratılmasın diye 2014 yılında ‘yeşil alan olarak kullanılmak üzere’ diye bir meclis kararı aldık. Orada 48 daire vardı, bize 130-140 dairelik proje ile geldiler. O zamanki parası 15-16 milyon lira. O binaların artık kuruma da faydasının olmadığını söyledik. Subay lojmanlarının içerisinde 48 tane daireyi yapalım dedik. Binaları raporlarken, baktık dört tanesinin ruhsatı yok, deprem dayanıklılığı yok. Yıkım kararı verildi ve yıkıldı. O binalar Çerkezköy’ün en eski binalarından. Diğer iki binada 24 daire var ve 2 senedir kimse kalmıyor.” Garnizon komutanına durum hakkında bilgi verdiğinin altını çizen Başkan Akay, buranın artık kamuya ayrılmasının zorunlu olduğunu aktardı. Çetintaş ise “Gelişmeleri ve komutanın görüşünü süreç içerisinde bizimle paylaşırsanız biz de gerekli yerlere gider konuyu anlatırız” dedi. 

 

ÇALIŞMADAN OLMUYOR 


Çerkezköy Belediyesi’nden ayrılan AK Partililer daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ayfer Dönmez’e ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez “Göreviniz hayırlı olsun. Allah utandırmasın” diye konuştu.  İlçe Başkanlığına seçilmesinin ardından sahalara inemeden koronavirüs pandemisinin başladığını kaydeden CHP İlçe Başkanı Dönmez “Kısmet böyleymiş” dedi. Ziyarette çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Pandemi dolayısıyla hızlı çalışmalara ara verdiklerini ifade eden Dönmez “Ama çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Çalışmadan da olmuyor” diye konuştu. 

 


İSTEK VE TALEPLERİNİ DİNLİYORUZ 


Cumhuriyet Halk Partisi İlçe teşkilatından ayrılan AK Partili heyet daha sonra Milliyetçi Hareket Partisine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretten ötürü AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz “ Teşkilat olarak sahaya indik ve hafta üç gün mahalle ziyaretleri gerçekleştirip vatandaşlarımızın istek ve taleplerini dinliyoruz. Veliköy mahallesinde vatandaşlarımızın çöplerin toplanmaması konusunda yoğun şikayetler alıyoruz. Önümüzdeki seçimlere hazır olmamız gerekiyor. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı adayımızı geçtiğimiz gün açıkladı. AK Parti’de adaya destek olacaktır” dedi.


BİZ BU KİŞİLERİ TANIMIYORUZ 


Aydeniz “ Ülkede iyi şeyler oluyor ama bu süreçte ülkede ekonomik kriz var algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Askerimiz üç cephede manevraya girdi. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemide tüm dünyaya örnek olduk. Bu hükümet 112 ülkede yaşayan 174 bin vatandaşımızı ülkemize getirip yurtlara yerleştirip hijyenik şartlarda korudu. 20 ülkeye dezenfektan yardımı yaptı. Bazı vatandaşlar evimize dört maske gelmedi diye hükümeti eleştirdi. Biz bu kişileri duymuyoruz, görmüyoruz ve kendileriyle ilgilenmiyoruz. Karabağ olayında da ülkemizi savaşa çekme çabaları var. Kıbrıs’ta bizi sevindiren Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Zor günlerde bu bize güzel bir haber oldu” diye konuştu. 


BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR 


2017’de başlayan referandum ile birlikte Cumhur ittifakı altında AK Parti ile seçimlere girdiklerini kaydeden Aydeniz “ Cumhur ittifakı altında AK Parti ile başarılı olmak için kol kola çalışıp başarılı olacağız. Birlikten her zaman güç doğar” diye konuştu. 


SAHAYA İNECEĞİZ 


Yönetim kurulunu belirledikten sonra iade-i ziyaretlere başladıklarını kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş “ Ziyaretlerimizi gerçekleştirdikten sonra sahaya ineceğiz ve seçimlere kadar sahada olacağız. Hedefimiz ilk olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri, ardından ise yerel seçimler olacaktır” diye konuştu. 


BAŞARILAR DİLEDİ 


Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatından ayrılan partililer daha sonra İYİ Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatına ziyaret gerçekleştirdi. İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve yönetimine hayırlı olsun temennisinde bulundu. İYİ Parti olarak çok çalıştıklarını kaydeden Erseçkin “ Kamil Çetintaş ağabeyim ile aynı köylüyüz. Siyaset yaparken araya mesafeye koyuyoruz ama diğer zamanlar ağabey kardeş muhabbetimiz devam ediyor. Siyasette çok fazla kırıcı olmamak gerekiyor. AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetimine başarılar diliyorum” dedi. 


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10