Alkaya: Gidilmedik yer, sıkılmadık el bırakmayacağız 

İyi Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla ve yeni oluşturulan il yönetimini tanıtmak amacıyla yemek organizasyon etti.  Yemekte konuşan İl Başkanı Sertaç

Tekirdağ 22.10.2020 15:21:00 0
Alkaya: Gidilmedik yer, sıkılmadık el bırakmayacağız 

Önceki gün saat 19.30’da Tekirdağ Ramada Otel’de düzenlenen yemekte konuşan İyi Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, 19 Temmuz’da gerçekleştirilen 2’nci Olağan Kongrede son yıllarda Tekirdağ’da yaşanmamış bir demokrasi şölenini yaşattıklarını belirterek, “3 aday ile girilen yarışın adil olabilmesi için elimizden ne geliyorsa yerine getirdik. İnanıyorduk ki böyle 3 adaylı bir yarışta sonuç ne olursa olsun kalite çıkar, güçlü kadrolar çıkar. İyi bir yönetim de çıkar. Dolayısıyla partimiz de bu yarıştan güçlenerek çıkmış oldu. Yüksek bir katılımla gerçekleşen kongremizin sonucunda delegelerimiz geçirilen zor dönemde partimizi Tekirdağ’da sırtlayan ekibime destek vererek 3 yıl daha bizleri bu hizmet için görevlendirmiştir” dedi. 


“TARLADA İZİ OLMAYANIN HARMANDA YÜZÜ OLMAYACAK”


“Parti içinde başkanlık yarışı sona erdi” diyen Başkan Alkaya, “Delegelerin hür kararına rağmen hala başkanlık yarışını devam ettirmek partiye zarar vermek demektir. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ‘millet bizi çağırıyor’ çağrısına uyarak yaşanılan güçlükleri aşmak için her birimizin mücadelenin bir kenarından tutmamız lazım. Hep beraber İYİ Parti’yi ilk genel seçimde iktidarı devralmaya hazırlamamız gerekmektedir. Aksi taktirde ‘kenarda 3 yıl bekleyeyim, seçim döneminde gene ortaya çıkarım’ diyenler boş yere kendilerini avuttuklarını iyi bilmeliler. Çünkü partimiz hızla kurumsallaşmakta ve yükselişin arkasındaki emek sahipleri her geçen gün artmaktadır. Gelecekte gerçekleşecek seçimlerde adayların bu emek sahiplerinden seçileceği konusu tartışmasız bir gerçektir. Bu dönemden sonra tarlada izi olmayanın harmanda da yüzü olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 


“AYNI İNANMIŞLIKLA MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”


Türk siyasetinin ve ülkemizin çok zor günlerden geçtiğini kaydeden Alkaya, “Ülkemiz daha adını bile tam olarak anlayamadığı bir sistemle yönetilmeye çalışılmaktadır. Bu sisteme Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diyen var, Başkanlık Sistemi diyen de var ama biz ona tek adam rejimi diyoruz. Bu rejimde parlamento adeta fonksiyonunu yitirmiş, ülkenin tüm kurulları partizanca siyasallaştırılmış, diyanet bile hükümet icraatlarına yönelik fetvalar vermeye başlamış durumdadır. Özgür ve bağımsız basın susturulmuş, haksızlıkları cesurca haykıran gazeteciler tutuklanmıştır. Sesimizi duyurmaya çalıştığımız, elimizde kalan birkaç iletişim platformlarından biri olan sosyal medyanın akıbeti de henüz belli değil. Bütün bu zorluklar karşısında bugüne kadar yılmadık, bundan sonra da yılmayacağız ve mücadelemizi aynı inanmışlıkla devam ettireceğiz” dedi. İyi Partililere seslenen Alkaya “Sizler bu ülkeyi yönetenlerin elinden bu yetkiyi devralacak bir partinin mensuplarısınız. İyi Parti kurulduğu günden bu yana heyecanını, iddiasını ve idealini hiçbir zaman kaybetmemiş heyecanlı insanlar topluluğudur. İnanıyorum ki bu günden yarına, yarından öbür güne taşıyacağımız kutlu bir davanın neferlerisiniz. İşiniz kolay değil ama zor da değil. Tüm zorlukları aşarak bugünlere geldik” dedi. 

 


“ARKAMIZDA DAĞ GİBİ DURAN MİLLETİMİZ VAR”


Alkaya, “İlk seçimlerde iktidarı devralana kadar mücadelemiz devam edecek. Ve biliyoruz ki İyi Parti milletinin son umudu olup arkamızdadır, hep var olacaktır. Ankara Altınpark’ta gerçekleştirilen İyi Parti 2’nci Olağan Kurultayı’nda sayın başkanımız yapmış olduğu konuşmasında da bunu net bir şekilde ortaya koymuştur.  Genel başkanımız; ‘Dava arkadaşlarım bizi bu güzel günde birleştiren Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun. Hala buradayız. Her türlü engele, tuzağa ve iftiraya rağmen hala buradayız ve dimdik ayaktayız. Neden hala buradayız biliyor musunuz? Çünkü arkamızda dağ gibi duran milletimiz var’ diyerek durumu çok güzel anlatmıştır” ifadelerini kullandı. 


“MİLLETİMİZİN SESİ OLACAĞIZ”


“İyi Parti milletin desteğiyle ivmesi sürekli yükselen tek partidir” diyen Alkaya, “Yeni seçilen İl Yönetim Kurulu olarak bunun bilincindeyiz. Bu nedenle hızla teşkilat yapılarımızı güçlendirdik. Kurumsal eksikliklerimizi tamamlayıp partimizi seçimlere hazırlıyoruz. Bugünden tezi yok gidilmeyen yer, sıkılmadık el bırakmayacağız. Genel başkanımızın yaptığı gibi başta çok zor durumda olan esnaflarımız, işçilerimiz ve emekçilerimizi dinleyerek onların sözcüsü olarak sorunlarını mahalli yöneticilere ve milletvekilimiz aracılığıyla meclise taşımaya devam edeceğiz. Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren milletimizin sesi olacağız. Sıranın bizde olduğunun farkında olarak çok çalışacağız. Ve özellikle İyi Parti’yi Tekirdağ’da iktidar yaparak Türkiye iktidarının yolunu açacağız. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma bu kutlu yürüyüşte başarılar dilerim. Bu kutlu yürüyüşte Allah hepimizin yar ve yardımcı olsun. Bu yürüyüş Türkiye’nin kaderini değiştiren bir yürüyüştür. Bu yürüyüş ilhamını Ötüken’den kopup Bizans’ın kapısına dayanan Ertuğrul’dan alıyor. Bu yürüyüş ilhamını Selim Han’ın peşinden Sina’ya açtığımız yürüyüşten alıyor. Bu yürüyüş ilhamını evladı Fatihan’dan alıyor. Bu yürüyüş ilhamını Dumlupınar’dan İzmir’e işgalden istiklale koşan Mustafa Kemal’den alıyor” dedi. 

 


“İYİ PARTİSİZ HİÇBİR ŞEKİLDE TÜRKİYE SİYASETİNİN DENKLEMİ KURULAMIYOR”


İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Ayhan Bölükbaşı da, basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, “Yaklaşık 2 ay önce Tekirdağ’ımızda diğer illerimizde olduğu gibi bir demokrasi şöleni yaşandı.  3 adaylı bir kongreyi biz iyilere yakışır şekilde gerçekleştirdik. Kaybedeni olmayan sadece ve sadece kazanını olan bir kongreyi demokrasi şöleni çerçevesinde geçekleştirdik. İyi Parti kurulduğu günden itibaren çok değerli genel başkanımızın cesurlar hareketinin lideri Sayın Meral Akşener’in liderliğinde çok büyük engellerle karşılaşarak bugünlere geldi. Bizler önümüze çıkarılan bütün engelleri bir bir aşarak hamdolsun bugünlere geldik. İyi Partisiz hiçbir şekilde Türkiye siyasetinin denklemi kurulamıyor. İyi Parti şuanda Türkiye’nin siyasetini belirleyen, onun genel başkanı sayın Meral Akşener, Türkiye siyasetine yön veren lider konumuna gelmiştir. Önümüzdeki süreç bizi hızla erken, kaçınılmaz seçime doğru götürüyor. Bu inanmış kadrolar ile sayın genel başkanımızı cumhurbaşkanı yapmak için, İyi Partimizi de iktidar yapmak için ant içtik. Bu kararlılığı da görüyorum. Diğer illerimizde olduğu gibi Tekirdağ’ımızda da sayın genel başkanımız ilk yapılacak seçimde cumhurbaşkanı, İyi Partimiz de Allah’ın izniyle, milletin helal oylarıyla iktidar olacaktır. Bu inanmış kadrolara minnet duyuyoruz. Bu kardeşlerimizle yol arkadaşlığı yapmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 


“TEKİRDAĞ HEPİMİZİN TEKİRDAĞ’I”


Ayhan Bölükbaşı’nın konuşmasının ardından, İyi Parti Tekirdağ İl Yönetimi tanıtıldı. Daha sonra İl Başkanı Alkaya, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’ın neden katılmadığı sorusuna cevap veren Alkaya, kendisinin TBMM’de toplantısı olduğundan dolayı katılamadığını, Pazar günü partinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek törene katılacağını belirtti. “Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile yediğiniz yemekte neler konuşuldu? İyi Parti’nin parti tabanının istenen birtakım talepleri var. Şöyle görünüyor; daire başkanlıklarına İyi Parti ne zaman sahip olacak veya müdürlükler ile ilgili kısımda nerede bulunacak? Parti tabanının böyle bir beklentisi var. İyi Parti’nin bundan sonraki süreçte durumu, pozisyonu ne olur?” sorunu da yanıtlayan Sertaç Alkaya, “Hatırlarsanız geçen sene yine burada 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde nahoş olan bir olay yaşandı. Sizin gününüzde sizin sorularınıza cevap vermeyen bir yapıyla karşı karşıya kaldınız. Büyükşehrin basınımızla ilgili sıkıntıları olduğunu görüyoruz. Sayın büyükşehir belediye başkanımızla bizim şuan görüşme aşamalarımız şu şekilde; millet ittifakı olarak biz Tekirdağ’da al ver üzerine bir seçim ittifakı yapmadık. Cumhur ittifakındaki gibi sen şunu al, sen şuraya geç gibi bir çalışmamız olmadı. Sadece ittifakın ruhu çerçevesinde bizim burada yapmamız gereken husus genel merkezimiz CHP ile ittifak öngördü, biz de destekledik. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile biz bunu seçimlerden önce görüştük, malum 18 aylık süre geçti. Bu süre zarfından Türkiye genelinde de etkili olan bir koronavirüs sıkıntısı yaşadık. Fakat tabanımızdan gelen bir ses bize, sürekli bu ittifakta büyükşehir ile ilgili neler yapılıyor neler ediliyor konusunda da serzenişler duyulmaya başladı. Biz bu konuyla ilgili sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüşme gerçekleştirdik. Şeffaf bir görüşme oldu. CHP ile aynı masada oturup Tekirdağ’ın sorunları çerçevesinde görüştük. Bu yemek organizasyonu 2 hafta önceydi. Büyükşehir Belediye Başkanımız bunu milat olarak kabul ettiğini, bundan sonraki süreçte de ittifakın ruhuna yakışır şekilde yapılması gerekenlerin neler olduğunu ifade etti. Tekirdağ hepimizin Tekirdağ’ı” dedi. 

 


“TEKİRDAĞ’IN DEĞERLERİNİN KIYMETİNİN BİLMİYORUZ”


“Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yaptığı yatırımlardan memnun musunuz?” sorusunu da yanıtlayan Alkaya, “Aldığı yatırıma bakarım, hangi yatırımları yapamadığına bakarım. Ben hiçbirini göremiyorum şuanda. Sadece büyükşehir nezdinde değil Tekirdağ’ın değerleri var, bu değerleri kullanamama konusunda da bir basiretsizlik var bizde. Türkiye’nin ikinci adamı, devletimizi yöneten ikinci adam Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamız Tekirdağlı. Kıymetini biliyor muyuz? Hayır, sadece Süleymanpaşa Belediye Başkanı belki biliyor veya bilmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci adamı Faik Öztrak Tekirdağlı. Kıymetini biliyor muyuz? Belki parti içindeki siyasilerden birkaçı biliyordur. Üçüncüsü İyi Parti’nin Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan var. Tekirdağ’da baktığımız zaman üç tane kırmızı plakamız var. Biz uçmamız gereken noktada hala bir kayıkçı kavgasının peşinde konuşuyoruz” dedi. İYİ Partililer, partinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan pastayı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla gazeteciler ile birlikte kesti. 


Haber / Şaban KARDEŞ
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10