Gündoğdu: Servisçiler Odası kurma çalışmaları tamamlandı

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, düzenlediği basın açıklamasında Tekirdağ Servisçiler Odasını kurma çalışmalarının tamamlandığını kay

Tekirdağ 24.10.2020 16:35:00 0
Gündoğdu: Servisçiler Odası kurma çalışmaları tamamlandı

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, uzun süredir devam eden Servisçiler Odası kurma çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. 


2014 YILINDA BU YOLA ÇIKTIK 


Cumartesi günü dernekte basın açıklaması gerçekleştiren Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu “ Biz uzun süredir dernek olarak faaliyet gösteriyorduk. Ardından ise arkadaşlarımız ile yaptığımız istişareler onunda oda olarak yolumuza devam etme kararı aldık. 
Sorunlarımıza daha kısa sürede çözüm bulmak amacıyla böyle bir karar aldık. Bize bu yolda destek olan tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Diğer illerde ziyaretler ederek, çalışmaların nasıl yapıldığını yerinde gördükten sonra biz bu yola çıktık. 2014 yılında biz bu yola başlarken, Tekirdağ genelinde 17 tane servisçi esnafı gözüküyordu. Biz Tekirdağ’da 5 binin üzerinde servisçi esnafı olduğunu biliyorduk. Bununla ilgili bir yanlışlık olduğunu ifade ettik. NACE Kodlarında değişiklik yapılması gerekiyordu. Bizler servisçi esnafımıza tek tek ulaşarak, konunun takibini elimize aldık. Bizler birer bütün olarak çalışmaya başladık” diye konuştu. 


580 İMZA TOPLADIK 


Gündoğdu “ Yetki alınmasından sonra imza sürecinin tamamlanması için çalışmalara hız verdik. Ardından ise Tekirdağ Servisçiler Odasını kurma yetkisini aldık. Yaklaşık 18 aydır bu süreci takip ediyoruz. Bize verilen sürenin tamamlanmasından önce biz toplamda 580 imza toplayarak Tekirdağ’da kurulacak Oda’nın yeterli sayısından fazlasını yakaladık. Esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bize bu mücadelede destek veren tüm esnaf arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Biz bu işe gönül verdik, usanmadan yolumuza devam ettik. Servisçiler Odası’nın olmazsa olmazlarından olduğunu bildiğimiz için çok mücadele ettik” dedi. 


SORUNUMUZUN KISA SÜREDE ÇÖZÜM BULMASINI İSTİYORUZ


Servis esnafının sorunlarının çözümü noktasında mücadele edeceklerini ifade eden Gündoğdu “ Odanın yerinin belirlenmesi ise kurulum aşamasının ardından belirlenecek. Tekirdağ’lı esnafımız neresini istiyor ise oraya yönelik çalışmalar yapacağız. Odalar sadece bir aidat yeri olarak görülmemelidir. Bizler esnafımızın hakkını korumak ve daha iyi şartlarda çalışması için mücadele edeceğiz. Biz Şoförler Odası’na kayıtlıydık. Ama orada taksicisi, minibüsçüsü, servisçisi ve daha niceleri var. Bizler sorunumuza daha kısa sürede çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10