Meme kanserine dikkat çekmek için pembe maske dağıttılar

Meme kanserine dikkat çekmek isteyen İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'na üye kadınlar, kadınlara pembe kurdele takarak, pembe maske dağıttı. "Meme Kanseri Bilinçlendirme Farkındalık" ayınd

Tekirdağ 27.10.2020 17:08:00 0
Meme kanserine dikkat çekmek için pembe maske dağıttılar

 

Her sekiz kadından birinde görülen meme kanserine dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini kaydeden İYİ Parti Tekirdağ Toplumsal ve Sosyal Politikalar Başkanı Büşra Atalay, şöyle konuştu: “Pembe kurdele kampanyasını ilk olarak 28 yıl önce, şu an hayatta olmayan ünlü bir kozmetik firmasının yöneticisi Amerikalı güzellik uzmanı Evelyn Louder meme kanserine dikkat çekmek, farkındalık yaratarak erken teşhisin önemini vurgulamak için yakasına pembe bir kurdele takarak başlatmıştır ve günümüze kadar gelmiştir. Pembe kurdele; 'meme kanserinde erken teşhis ve tedavi hayat kurtarır, farkında olun' diyor bize. Meme kanseri kadınlarda görülen kanser türleri arasında ilk sırada yer alır. Dünyada her 13 dakikada bir kadın meme kanseri nedeni ile yaşamını yitirmektedir"

 

"ERKEN TEŞHİSLE YÜZDE 99 TEDAVİ EDİLİYOR"

 

Türkiye'de her yıl 25 bin kadına meme kanseri tanısı konulduğunun altını çizen Atalay, "İyi tarafı şu ki kanser türleri arasında iyileşme oranı en yüksek olan kanser türü de meme kanseridir. Erken teşhis ile meme kanserinde hayatta kalma oranı yüzde 99’dur. Yani erken teşhis ile her zaman umut var demektir. Bunun için de her yetişkin kadının bu konuda çok iyi bilinçlenmesi gerekmektedir. Meme kanserlerinin yüzde 70’ini hastalar kendilerini elle incelerken buluyorlar. Bu yüzden 20 yaşından sonra her kadın ayda bir kez ayna karşısında elle memelerini ve koltuk altlarını kontrol etmeli, herhangi bir kitleye ya da farklı bir bulguya rastladıklarında, vakit kaybetmeden bir hekime başvurmalıdırlar” ifadelerini kaydetti.


0282 726 91 91
0282 747 65 10