Tekirdağ'da 29 Ekim kutlamaları çelenk sunma töreni ile başladı

Tekirdağ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, tarihi Valilik önünde düzenlenen Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Tekirdağ 28.10.2020 18:30:00 0
Tekirdağ

Törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun,  Garnizon Komutanı Piyade Alb. Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Başsavcı Soner Gül, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Baro Başkanı Av. Sedat Tekneci, Vali Yardımcısı Ali Dursun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Osman Kılıç, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

VALİ YILDIRIM ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

 

Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Tarihi Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti. Törende şeref defterini imzalayan Vali Aziz Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: İstiklal ve istikbalimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk; En büyük eseriniz olan Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümünü, Türk Milleti olarak büyük bir heyecanla idrak ediyoruz. Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir.Türkiye Cumhuriyeti’ni büyük imkansızlıklar içinde kurarak bizlere emanet ettiniz. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti’ni sürekli olarak gelişen ve değişen dünyada hak ettiği konuma getirmek, her bakımdan üstün ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, tarihsel bağlarımızı unutmayarak, aklın ve bilimin öncülüğünde bütün gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

97. kuruluş yıl dönümünde aziz hatıranızı yâd ediyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10