Tekirdağ'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyet'in ilanının 97'inci dönümü dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Tekirdağ il genelinde de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tekirdağ il genelinde Cumhuriyet'in ilanının 97â€

Tekirdağ 29.10.2020 17:03:00 0
Tekirdağ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Tekirdağ Valisi  Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, İlhami Özcan Aygun, Garnizon Komutanı Piyade Alb. Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, protokol üyeleri,  siyasi partilerin il başkanları, basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla Tarihi Valilik önünde gerçekleştirildi.

 

TEKİRDAĞ’DA DA YAĞMUR ALTINDA TÖREN

 

Kutlamalar kapsamında Tekirdağ’da da Valilik önünde bulunan Atatürk heykeline çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, İlhami Özcan Aygun, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Vali Aziz Yıldırım; “Pandemi şartlarında Cumhuriyetimizin 97’nci yıl dönümünü kutluyoruz hep birlikte. Bütün bu olumsuz şartlara rağmen vatandaşımızı ve ilimizin idarecilerini burada görmek, öğrencilerimiz ile beraber olmak Cumhuriyete ne kadar çok değer verdiğimizin göstergesidir” ifadelerini kullandı.

 

ÇORLU’DA TÖREN, KAPALI ALANDA DEVAM ETTİ

 

Çorlu’Da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, Kaymakam Cafer Sarılı, 5'nci Kolordu ve Garnizon Komutan Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un kaymakamlık binası önünde tebrikleri kabulü ile başladı. Kaymakamlık binası önünde gerçekleştirilen törenin ardından yağışlı hava sebebiyle program bir kafenin kapalı alanında devam etti. Burada konuşan Kaymakam Cafer Sarılı, Cumhuriyet’in 97’nci yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladıklarını ifade etti. Sarılı, “Cumhuriyet bizler için sadece bir yönetim şekli değil tarihimizin en büyük, en kapsamlı çağdaşlaşma hareketi olmuştur. Atatürk’ün ilke ve inkılapları ile Cumhuriyet’in getirdiği yenilikler bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı Çağdaş Türkiye'nin temellerini atarak azmin, birlik ve beraberliğin ayrıca ulusal egemenliğin sembolü olmuş ve bu topraklar üzerinde yaşayan her bireyin ufkunu genişleterek ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza dinamizm kazandırmıştır" dedi. Daha sonra, yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. 

 

 

MALKARA’DA  KUTLANDI

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılı kutlamaları, 29 Ekim 2020 Perşembe günü saat 10.00'da Koronavirüs salgınına alınan tedbirler kapsamında Malkara 14 Kasım Kapalı Spor Salonu'nda kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlama programı öncesi Tebrikat töreni yapılarak, Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Selçuk Kaya ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tebrikleri kabul etti. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa Şentop ve Tekirdağ Milletvekilleri Sayın Mustafa Yel, Sayın Çiğdem Koncagül, Sayın Faik Öztrak, Sayın İlhami Özcan Aygun, Sayın Candan Yüceer ve Sayın Enez Kaplan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili göndermiş olduğu kutlama mesajları okundu.Şiirlerin okunmasının ardından resim, kompozisyon ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10