Aygun: Kazanın sebebi yağış değilmiş!

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Çorlu tren kazasında mahkeme tarafından yeniden oluşturulan Bilirkişi Heyeti'nin TCDD ve Ulaştırma Bakanlığı'nın tezlerini çürüttüğ?

Çorlu 29.10.2020 17:12:00 0
Aygun: Kazanın sebebi yağış değilmiş!


 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Vekili Dr. İlhami Özcan Aygun, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Doç. Dr. Hüseyin Onur Tezcan ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Ulaştırma Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Kocabaş’ın Çorlu tren kazasına ilişkin Bilirkişi Raporu’nun gerçekleri ve sorumluları ortaya koyduğunu söyledi.

 

NE DEDİYSE YANLIŞ ÇIKTI

 

Kazanın olduğu menfezin yağış konusunda yetersiz kaldığı vurgulanan Bilirkişi Raporu’nda küresel iklim değişikliğinin göz önüne alınarak gerekli önlemlerin alınmaması konusunda TCDD ve Ar-Ge Dairesi Başkanlığı’nın sorumlu tutulduğunu kaydeden Aygun” TCDD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında veri akışı yok. Kaza günü gerçekleşen yağış öngörülebilir nitelikte. Yani eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın görülmemiş yağış iddiası da çökmüştür. Dönemin TCDD Genel Müdürü’nün iddiaları çökmüştür. Eski Ulaştırma Bakanı Turhan, soru önergeme verdiği yanıtta yol bekçilerinin işlevini tamamladığını, modern demiryolu sisteminde yol bekçilerine ihtiyaç kalmadığını savunmuştu. Oysa Bilirkişi Raporu’nda olağanüstü durumlarda yol denetleme ve kontrol işlemini yapan memurların mutlaka istihdam edilmesi istenmektedir. Yani biz ne dediysek doğru, eski Bakan ne dediyse yanlış çıktı!”

 

TÜM İHMALLERİ ORTAYA KOYDU

 

Bilirkişi Raporu’nun tüm ihmalleri ortaya koyduğunu anlatan Aygun, “Eski Bakan Turhan’dan açıklama bekliyoruz. TCDD yönetiminden bu rapor çerçevesinde ilgili bürokratların gereğini yapmasını bekliyoruz. Biz bu davanın ve Bilirkişi Raporu’nun takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

Haber/Harun PEHLİVAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10