Hamitoğlu: 'Cumhuriyet, milletimizin dirilişi ve yükselişidir

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da pandemi tedbirlerine uygun düzenlenen törenle kutlandı.Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleÅ?

Kapaklı 29.10.2020 17:14:00 0
Hamitoğlu:

 

 

28 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreni ile başlayan kutlamalar, 29 Ekim Perşembe günü saat 11.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Tebrikat törenine Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Çavuş Doğukan Bayram, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, vatandaşlar katıldı.

 

İLK GÜNKİÜ HEYECAN İLE İDRAK EDİYORUZ

 

Tebrikatın ardından program saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile devam etti. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştiren Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, "Özgürlük ve bağımsızlık için verdiğimiz Kurtuluş Savaşı mücadelesini taçlandıran Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümünü ilk günkü heyecanı ile idrak ediyoruz. Cumhuriyet, milletimizin yeniden diriliş ve var olma başarısıdır. Cumhuriyet, dili, bayrağı, marşı, başkenti ve temel özellikleri ile ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütünlüğü ifade etmektedir. Milletimizin tarih boyunca Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş; karşılaştığı sorunları ise birlik ve beraberliğinden taviz vermeden aşmış ve aşmaya devam etmektedir” diye konuştu.

 

CUMHURİYET TÜRK MİLLETİNİN GEÇMİŞİ, BUGÜNÜ VE YARINIDIR

 

Hamitoğlu, "Cumhuriyet, milletimizin dirilişi ve yükselişidir. Ulusal onurunun bayraklaşan simgesidir. Bu sebeple ülkemizin birlik ve beraberliğini; ekonomik krizler, çeşitli terör unsurları, bölücü ve yıkıcı gruplar ile adı her ne olursa olsun yok edemezler. Bizler kadını, erkeği, yaşlısı ve genci ile bir ata geleneği olan bu mücadeleyi hiç bırakmadan sürdürmeli, ayrıcalık yapmadan vatanımızı bölmek isteyen hiç kimseye fırsat vermemeliyiz. Vatanımızı korumalı ve ona sahip çıkmalıyız. Türk devrimi ve Cumhuriyet rejimi, yapıldığı dönem ile sınırlı kalmayan, sürekliliği olan, yeni katılımlarla gelişen dinamik bir atılımın adıdır. Cumhuriyet Türk milletinin geçmişi, bugünü ve yarınıdır. Yarını olmaya da devam edecektir” açıklamasında bulundu.

 

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

 

Gelecek kuşaklara seslenen Hamitoğlu “ Bu sebeple Atatürk’ün tavsiyesi olan akıl ve bilim ile hareket edip onun en büyük eseri olan Cumhuriyetimizi korumada özellikle gençlerimize büyük bir görev düşmektedir. Tarihine sahip çıkan, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek, Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve vatanımız için canını veren şehitlerimizi saygılarımla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi. Hamitoğlu’nun konuşmasının ardından program sona erdi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10