Yıldırım: Peygamberimiz mükemmelliğin somut bir örneğidir

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Mevlid-i Nebi Haftası Dolayısıyla Düzenlenen "Peygamber Efendimiz ve Çocuk" Konulu konferansa katıldı. Peygamber efendimizin doğumunun insanlık tarihinin en önemli hadis

Tekirdağ 29.10.2020 17:22:00 0
Yıldırım: Peygamberimiz mükemmelliğin somut bir örneğidir

Peygamber Efendimizi anlamayı, yaşamayı, anlatmayı amaçlayan bir hafta olan Mevlid-i Nebi Haftası ve Mevlid Kandili dolayısıyla Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde Tekirdağ  İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Peygamber Efendimiz ve Çocuk” konulu konferansa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra protokol üyeleri katıldı.

 

ŞEVKAT VE MERHAMETE DÖNÜŞMÜŞTÜR

 

Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü İsmail İpek’in açılış konuşmasıyla başladı.Programda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım”  Peygamber efendimizin doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Peygamber efendimizin doğumuyla birtakım mucizeler gerçekleşmiştir. Teşrif ettiği gece bir yıldız doğmuş, Yahudî âlimler, bu yıldızdan ahir zaman Peygamberinin dünyaya teşrif ettiklerini anlamışlardı. Doğu ve Batıyı küçük bir oda gibi aydınlatan bir nur görülmüş, Medâyin'deki Kisrâ Sarayından on dört burç ve Kâbe'nin içindeki putların pek çoğu yıkılmıştır. Bin seneden beri yanmakta olan mecûsîlerin kocaman ateş yığınları bir anda sönüvermiştir. Bu ve bunun gibi mucizeler insanlık için yeniden bir doğuşun işaretiydi. Her türlü şiddetin, zulmün ve istismarın had safhada yaşandığı, insanların güvene, huzur ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu cahiliye döneminin bittiğinin belirtisiydi.Rahmet Peygamberinin gelişiyle zulüm ve adaletsizlik ortadan kalkmış, yeryüzüne güven, huzur, istikrar ve saadet gelmiştir. Rahmet Peygamberi, Allah’ın varlığını, birliğini ve O’na ortak koşulamayacağını yeniden tebliğ etmiştir. Yalnızca Allah’a kul olmayı, güzel ahlak üzere ve insanca bir yaşayışa çağırmıştır. Rahmet Peygamberi kısa bir sürede “cahiliye toplumu” ndan insanları çıkararak, Asr-ı Saadet gibi bir dönemin yaşandığı bir toplum inşa etmiştir. O’nun yaktığı tevhit ve iyilik meşalesi her geçen gün yayılmış, bu meşale ile karanlıklar aydınlığa, zulüm adalete, kin ve nefret şefkat ve merhamete dönüşmüştür” dedi.

 

 

BİZİM İÇİN ÖRNEKMLERİ ANLATILMIŞTIR

 

“Hz. Muhammed (s.a.v.) mükemmelliğin somut bir örneğidir” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Yıldırım “ O, Allah (c.c.) tarafından bizim için seçilen örnek bir insandır. O’nun sünnetlerini takip eden herkese hem dünya hem ahiret için büyük faydalar vardır. Peygamber efendimizin hayatının her safhasını, her aşamasını takip ve tatbik  etmeliyiz. Gençliği, evliliği, yaşlılığı, dostluğu, idareciliği, tüccarlığı, mücadeleleri ile Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) bizim hayatımızın her safhasının rehberidir. Nitekim Kuran-ı Kerim’de Ahzâb Suresi 21. Ayette  “Andolsun, Allah’ın Resûlünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.” diyerek Peygamber Efendimizin bizim için örnekliği anlatılmıştır. Bu hafta, Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan bir haftadır.

Bu yıl, Mevlid-i Nebi Haftası’nın teması  Diyanet İşleri Başkanlığınca “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak belirlenmiştir. Peygamber Efendimiz her konuda olduğu gibi dünya hayatının nimeti olan çocuğa yaklaşımımız ve davranışlarımız konusunda da bizler için en güzel örnek ve yol gösterici bir rehber olmuştur. “Küçüklerini sevmeyen, büyüklerini saymayan bizden değildir.” (Taberani, Kebir, 8/236 hadis 7922)  buyuran sevgili Peygamberimiz, çocuklara nasıl davranmamız gerektiğini ortaya koymuştur.  Çocuk hakları konusunda köklü bir değişime imza atmış, zihinlerdeki cehaleti, taassubu ve önyargıları yıkarak kız-erkek fark etmeksizin bütün çocuklara karşı adaleti, merhameti ve şefkatiyle dünyaya örnek olmuştur. Bu vesileyle, bütün İslam âleminin ve değerli Tekirdağ’lıların Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'ni ve Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik eder; Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz eder, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Vali Aziz Yıldırım’ın konuşmasının ardından İlahıyatçı Ali Rıza Temel “Peygamber Efendimiz ve Çocuk” isimli konferans verdi. Konferansın ardından Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklara yönelik olarak düzenlenen Umre ödüllü değerler eğitimi yarışmasında dereceye giren çocuklarımıza ödülleri, Vali Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10