Saray'ın kurtuluşu etkinliklerle kutlandı

Saray'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü gerçekleştirilen törenle kutlandı. Programda konuşma gerçekleştiren Saray Belediye Başkanvekili Fuat Ünal yaptığı aç?

Saray 2.11.2020 17:20:00 0
Saray

 

Törene Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Saray Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Süleyman Akbay,Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Saray Belediye Başkan Vekili Fuat Ünal,Siyasi parti temsilcileri, gaziler, daire amirleri, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katılım sağladı.

 

ÇELENKLER ATATÜRK ANITINA SUNULDU

 

1 Kasım Saray’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıl dönümü için düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye çelenklerini sundu. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Saray Belediye Başkanvekili Fuat Ünal yaptı. Ünal “ İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıl dönümünde birlikte olmanın onuruyla sizleri selamlıyorum. Emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi vererek,tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda şehit olanları ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum.Sarayımızın bu özel gününde dünyaya unutulmaz bir mücadele ve kurtuluş örneği gösteren Trakya ve Anadolu’nun asil evlatları olan atalarımızı rahmetle ve saygıyla anıyoruz.98.kurtuluş yıl dönümümüz kutlu olsun” dedi.

 

ŞİİRLER OKUNDU

 

98.yıl dönümü münasebetiyle hazırlanan kutlama programında İhsan Uzun Ortaokul öğrencisi Pınar Değirmenci “Bugün Kurtuluş Günü” adlı şiiri,Mustafa Kemal Atatürk Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Melik Terzi’de“Vatan Türküsü” adlı şiirlerini okudu. Program Saray Belediyesi personellerinden Volkan Turan ve Gökhan Esen’in müzik dinletisi ile kutlama programı sona erdi.

 

Haber/Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10