Soğuk hava balık fiyatlarını yükseltti

Türkiye'yi etkisi altına alan ve Trakya Bölgesi'nde de kendini hissettiren soğuk hava nedeniyle Karadeniz'de avlanan balık miktarının azalması, fiyatların artmasına neden oldu. Çerkezköylü balıkçılar

Çerkezköy 9.11.2020 08:39:00 0
Soğuk hava balık fiyatlarını yükseltti

Çerkezköy’ü etkisi altına alan soğuk hava balık fiyatlarındaki zamları da beraberinde getirdi. Çerkezköy Balık Pazarındaki fiyatlarda geçtiğimiz günlere oranla artışlar yaşandı.

 

İSTAVRİTİN KİLOSU  35 TL

 

Karadeniz Balıkçılık Sahibi Cenk Diş, kar yağışı ve fırtına nedeniyle balıkçıların denize çıkamadığını, bunun da balık fiyatlarını etkilediğini belirterek “Geçtiğimiz günlerde hamsinin kilogramı 15-20 TL arasında değişiyordu. Bugün ise fiyatlar 25 TL. Ama birkaç güne kadar yine fiyatlarında bir düşüş olur. Son günlerde düşen hava sıcaklıklarıyla birlikte denizlerdeki rüzgar nedeniyle balıkçıların ağına fazla balık takılmıyor” dedi. Kilosu 25 TL olan istavritin 35 TL’ye yükseldiğini kaydeden Diş, "Palamut tane 10-35 TL, çupra 20, somon kilo 110, sardalye 20, barbun 40, çinekop 70, levrek 20, zargana 40 TL’den satılıyor” dedi.

 

 

VATANDAŞLAR YİNEDE BALIKTAN VAZGEÇMESİN

 

Balık pazarı esnafı, piyasadaki son durumu anlatırken, neden balık olmadığına açıklık getirdi. Balıkçılar, “Hava koşulları ve özellikle poyrazın etkisiyle balıkçılar denize açılamıyor. Açılan balıkçılar ise yeterli balık avlayamıyor. Dolayısıyla balık fiyatları yeniden artış gösterdi. Fiyatların artması bizleri de olumsuz yönde büyük bir şekilde etkiledi. Fiyatların yükselmesi nedeniyle vatandaşın talebinin oldukça düştü! Bu nedenle fiyatların artışıyla satışlarımız azaldı. Biz yinede fiyatlardaki artışa rağmen balığın hormonsuz, sağlıklı ve besin değeri yönünden oldukça zengin olması dolayısıyla halkımızın balığı tercih etmesini istiyoruz. Balık, sağlık acısından faydalı olduğu için tercih edilmeli.”çağrısı yaptı. Balıkçılar havaların mevsim normallerine döndüğünde balık fiyatlarında düşmelerin olacağını ancak şu gün için bu durumun mümkün görülmediğini açıklamalarına ekledi.

 

Haber/Harun PEHLİVAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10