Öztrak: Yalan Rüzgarı solda sıfır kalıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "2013'ten bu yana ekonomiyi borçla şişiren model artık çalışmıyor. Paramız pul oldu. 2018'deki hayata geçen tek adam vesayet

Tekirdağ 9.11.2020 08:10:00 0
Öztrak: Yalan Rüzgarı solda sıfır kalıyor

İzmir depremine değinen Öztrak, "Yaralarımız ağır. Hasarlı, yorgun binaların tespitinden sonra İzmir'de radikal bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Ankara'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi ile el ele bu yaraları sarması gerekiyor. Bu yıl depremlerde 202 kişi hayatını kaybetti, bunun 156'sı Türkiye'de. Toplanan deprem vergileri nereye gitti diye sordukça ülkeyi yönetenlerin psikolojileri bozuluyor. Türkiye'nin laf kavgalarıyla kaybedecek zamanı yok" ifadelerini kaydetti. Depremle ilgili yalan söylendiğini kaydeden CHP'li Öztrak, şöyle devam etti: Yalan 1: Saray genel başkanımızın İzmir'e depremin üzerinden 5 gün geçtikten sonra gittiğini söyledi. Genel başkanımızın depremin ertesi günü İzmir'deydi. Hastanelerdeki yaralıları ziyaret etti, dertleri dinledi, talimatlarını verdi. Yalan 2: Saraya göre genel başkanımız Kızılay'a vermiş veriştirmiş. Bu kadarına artık pes bile denmez. Sadece Kızılay'a da değil, AFAD'a, belediyelerimizin kurtarma ekiplerine genel başkanımız tek tek teşekkür etti.
Yalan 3: Saray, genel başkanımızın enkaz 5 gündür kaldırılamadığını ve bunu eleştirdiğini söylüyor. Genel başkanımız her fırsatta arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti. Bu sözlerden eleştiri çıkarmak olsa olsa siyasi ahlak noksanlığıdır. Saray bu yalanları üst üste sıralıyor? Neyin üstünü örtmeye çalışıyor? 19 yıldır iktidardayım diyorsunuz, peki bu can kayıplarıyla ilgili önlemleri neden almadınız? Paranız mı yoktu? Hayır vardı. İmar affından toplanan para 25 milyar TL. Özel İletişim Vergisi'nden toplanılan para 35 milyar dolar. Nereye gitti bu paralar? İnsanlar enkaz altında canlarıyla uğraşırken, arama kurtarma ekipleri savaşırken, devletin başında olduğunu söyleyen kişi partisinin il kongrelerinde geziyor. Bebekler enkaz altındayken şarkılı türkülü sloganları neden susturmuyor da gülümseyerek seyrediyor?"

 

"İYİ Kİ NUH TUFANI'NA KADAR GİTMEDİ"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzincan depremiyle ilgili sözlerine de tepki gösteren Öztrak, şunları söyledi: "Hızını alamayıp 1939 Erzincan depremine kadar gitmiş. Erzincan depremi kendisi doğmadan 15 yıl önce yaşandı. İyi ki Nuh Tufanı'na kadar gitmedi. Her zamanki gibi Atatürk'e laf edemeyince silah arkadaşlarına laf söylemeye kalkıyor. O insanlar cephelerde milleti için savaştı. Hiçbiri koluna 500 bin avroluk saat takamadı, hiçbirinin yakınları 50 bin dolarlık çanta taşımadı. Buradan size ekmek çıkmaz sayın Erdoğan. Erzincan depreminde neler yapıldığını siz bilmiyorsanız bakan yaptığınız damadınıza soracaksınız. Rahmetli büyükdedesi Erzincan depreminden sonra imar faaliyetlerinde çalışan bir müteahhit. Belki ailesine rahmetli dedemin depremde neler yaptığını anlatmıştır. Bu sadece kamunun imkanlarıyla olacak bir iş değilmiş. Bunlar kendilerinin ne yapıp ne yapmadıklarına bakmıyorlar. Vatandaş neden dayanıksız konutlarda oturuyor? 19 yıldır yönettiğin bu ülkede milletim neden bu durumda diye kendi kendinize soracaksınız. Neden faiz lobilerinin cebini doldurdum diye düşüneceksiniz."


0282 726 91 91
0282 747 65 10