Abban: Atatürk'ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. Yılı dolayısıyla anma mesajı yayımladı. Abban "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'Ã

Çerkezköy 9.11.2020 14:20:00 0
Abban: Atatürk

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban mesajında57 yıllık kısa hayatını ülkesine ve milletine adayan, İstiklal Savaşımızın Önderi ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 yılında aramızdan ayrılışının 82 yıldır hüznünü yaşıyoruz.  Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkanlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almıştır” dedi.

 

SAYGI, MİNNET VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

 

Abban “ Türkiye, milli irade, demokrasi ve kalkınma mücadelesinde, son yıllarda çok önemli mesafe kat etmiştir. Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh bir ülke haline gelmiştir. Dünyanın güçlü ve lider ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi durumundadır. Ancak coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın her anında olduğu gibi bugün de, ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kaldığımız da üzücü bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadelemizin Başkomutanı, bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu, İlk Cumhurbaşkanımız Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 82. yıldönümünde saygı minnet ve özlemle anıyoruz” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10