Kaplan: LNG terminali afet ve depremlere hazır mı?

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı'na Marmaraereğlisi'ndeki LNG (Sıvılaştırılmış Doğalgaz) terminalinin olası afet ve depremlere ne kadar hazırlıklı

Tekirdağ 11.11.2020 14:43:00 0
Kaplan: LNG terminali afet ve depremlere hazır mı?

Tekirdağ’ın Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda bulunduğunu ve olası bir depremde en fazla etkilenen bölge olacağını ifade eden İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, yıkılan binaların usulüne uygun yapılmadığını ve alınan tedbirlerin yeterli olmadığını söyledi. İYİ Parti'li Kaplan, afet öncesinde alınacak her türlü tedbirin, yaşanacak felaketin en az zararla atlatılmasına yardımcı olacağını vurgulayarak, "LNG terminalleri, afet ve depremlerde güvende mi?" diye sordu.

 

TEKİRDAĞ, DEPREM RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İç Tüzüğü’nün 96’ıncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde Kaplan, şunları kaydetti: "Tekirdağ ilimiz Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda bulunmakta ve bir deprem riskiyle karşı karşıyadır. Beklenen deprem herhangi bir tarihte gerçekleşebilir. 'Deprem değil, usulüne uygun yapılmayan binalar öldürür' sözünü her depremden sonra kullanıyoruz, fakat alınan tedbirlerin de yeterli olmadığını maalesef bir sonraki depremde görüyoruz. Afet öncesinde alınacak her türlü tespitler ve tedbirler, yaşanacak felaketin en az zararla atlatılmasına yardımcı olacaktır. 1989 yılında yapımına başlanıp, 1994 yılında işletmeye açılan Marmaraereğli’sinde bulunan LNG terminalinin de olası afet ve depremlere ne kadar hazırlıklı olduğunun bilinmesi önemli bir konudur."

 

"TEDBİR ALINDI MI?"

 

İYİ Parti Milletvekili Enez Kaplan, Bakan Dönmez'e şu soruları yöneltti: "Tekirdağ/Marmaraereğlisi’nde bulunan LNG terminalinin deprem analizleri yapılıyor mu? Yapılıyor ise hangi aralıklarla yapılıyor? Söz konusu LNG terminalinin olası afet ve depremlerde karşılaşacağı sorunlarla ilgili önlem ve tedbirler alınmış mıdır? Alınmış ise bu önlem ve tedbirler nelerdir? Sıvılaştırılmış doğalgazın depolanması, muhafaza edilmesi, dağıtılması ile ilgili olarak Marmaraereğlisi’nde bulunan LNG terminaline, Bakanlığınız tarafından ne tür denetimler, hangi zaman aralığında yapılıyor?"

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10