Meydan: Atatürk, Türk milletinin hayatını değiştiren etkidir

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin online olarak düzenlediği "10 Kasım ve Atatürk" söyleşisinde konuşan tarihçi yazar Sinan Meydan, "Atatürk'ü anlamak zor değil, yeter ki samimi olalım

Tekirdağ 11.11.2020 16:26:00 0
Meydan: Atatürk, Türk milletinin hayatını değiştiren etkidir

Tarihçi yazar Sinan Meydan'ın konuşmacı olarak katıldığı online söyleşi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında Saray Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Saray Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda pandemi tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak düzenlenen söyleşide, tarihçi yazar Sinan Meydan, izleyicilere Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından kesitler sundu.

 

"ATATÜRK ETKİSİ; DİRİDİR, CANLIDIR, YEPYENİDİR"

 

Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya tarihine damga vurmuş çok önemli bir lider olduğunu ifade eden Sinan Meydan, şöyle konuştu: “Atatürk’ü anlamak zor değil, yeter ki samimi olalım. Atatürk, Türk milletinin hayatını değiştiren etkidir. Atatürk etkisi Türkiye’yi emperyalist işgalden, sarayın, sultanın baskısından ve geri kalmışlıktan kurtaran etkidir. Türkiye tarihinin son 400 yılına baktım. Türk milletinin hayatında Atatürk etkisi kadar derin izler bırakan başka bir izle karşılaşmadım. Başka bir kurtarıcı etki ile de karşılaşmadım. Atatürk etkisi yaşanmış, bitmiş, dünde kalmış, tarih olmuş bir etki değildir. Diridir, canlıdır, yepyenidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82’nci yılında saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum. Düşünceleri ilelebet bizlere ışık tutmaya devam edecektir.” Online olarak canlı yayınla gerçekleştirilen söyleşi etkinliğine vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden erişti.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10