Tekirdağ'ın kurtuluşu kutlandı

Düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü Tekirdağ'da törenle kutlandı. Tarihi Tekirdağ Valilik Binası Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni, kurum çelenklerinin AtatÃ

Tekirdağ 13.11.2020 14:41:00 0
Tekirdağ

Şeref Defteri'ni imzalayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, deftere şunları yazdı: "İstiklal Mücadelemizin Büyük Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu; Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Güzel Tekirdağ'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'nci yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, vatan sevgimiz ve bağımsızlık ruhumuzla manevi huzurunuzdayız. Bugün 13 Kasım; Tekirdağ için mutlu ve gururlu bir gün. 13 Kasım Tekirdağ'ın Kurtuluş Bayramını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. I. Dünya Savaşı sonrasında düşman işgaline uğrayan güzel Tekirdağ'ımız, 13 Kasım 1922 tarihinde hasret kaldığı özgürlüğüne kavuşmuştur. Milli Mücadele döneminde 'Ya istiklal, ya ölüm' diyerek yaktığınız bağımsızlık ateşi yurt geneline yayılmıştır. Başkomutanlık ettiğiniz Kurtuluş Savaşı, dünya savaş tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılan şanlı bir destandır. Kurtuluş Savaşı'nı taçlandıran Türkiye Cumhuriyeti, tarihimizin en büyük demokratikleşme, çağdaşlaşma ve kalkınma projesidir.

 

"ÖLÜMSÜZ FİKİRLERİNİZ EN ÖNEMLİ REHBERİMİZDİR"

 

Cumhuriyet'imizin en büyük değerimiz olduğunun bilinciyle emanetinize sahip çıkıyor ve yolumuzu aydınlatan ilke ve devrimlerinizi yaşatmaya devam ediyoruz. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma idealiyle yürüdüğümüz çağdaşlaşma yolunda ölümsüz fikirleriniz en önemli rehberimizdir. Büyük ailem olan Tekirdağ halkı adına eserlerinizi yaşatacağımıza ve yolunuzdan asla ayrılmayacağımıza söz veriyorum. Başta şahsınız olmak üzere silah arkadaşlarınızı ve istiklal mücadelemizin kahramanlarını rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum. Ruhlarınız şad olsun."

 

 

TÖRENE KATILANLAR

 

Törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan, Garnizon Komutanı Piyade Alb. Şahin Yenilmez, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10