Akay: Dar alanda bu tesisin oluşturulmasının amacı ne?

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar'da işaretlenen çöp tesisi alanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.Akay, önümüzdeki hafta mecliste grubu bulunan siyasi parti ilçe başkanların

Çerkezköy 13.11.2020 15:28:00 0
Akay: Dar alanda bu tesisin oluşturulmasının amacı ne?

Kızılpınar’da 899 ada 1 parselde bulunan alanın düzenli depolama tesisi yeri olarak belirlenmesi talebinin daha önce Büyükşehir Meclisi’nde reddedilmesine rağmen, Tekirdağ Valiliği bünyesinde oluşturulan komisyonun bu alanın alternatif düzenli depolama tesisi yeri olarak belirlenmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca gerekli çalışmanın başlatılması kararını aldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önümüzdeki hafta mecliste grubu bulunan siyasi parti ilçe başkanları ve mahalle muhtarları ile alanda bir toplantı yapmayı planladıklarını kaydetti.

 

BU TESİSİN OLUŞTURULMASININ AMACI NE

 

Akay “ Mecliste grubu olan tüm siyasi parti ilçe başkanlarını, meclis üyelerimizi ve muhtarlarımızı davet edeceğim. Alanı birlikte gezeceğiz. Konu büyükşehir belediyesine henüz gelmedi. Ama valiliğin konuyla ilgili yazısı halen duruyor. Çerkezköy’de düzenli atık depolama tesisinin kurulduğunu düşünün, bu çöp her gün çıkacak. Bu çöpler düzenli mi düzensiz mi bir şekilde depolanacak. Çerkezköy’ün sınırlarında 5 tane Organize Sanayi Bölgesi var. Bir de bu tesis olsun diye bir ihtiyaç da yok. Dar bir alanımız var. Bu tesis yarın öbür gün düzensiz depolamaya mahal verme ihtimali de var. Yüzde 1 de olsa var, yüzde 2 de olsa var. Şu dar alanda, yüksek nüfus içeren dar alanda bu tesisin oluşturulmasının amacı ne? İkincisi olarak Tekirdağ’da işaretlenmiş 2 tane alan var. Birincisi merkeze 15 kilometre. 2’ncisi de 5 kilometre mesafede.Bizim yaptığımız yer şehre 2 buçuk kilometre. Hal böyle iken bu zorlama neden? 10-20 sene sonra zaman zaman düzensiz depolama olduğunda, biz neden şehrin içinde böyle bir depolama ortaya çıkarayım?” dedi.

 

“AKLI SELİM BİRİ BUNU ANLATSIN”

 

Akay “ Akıl ve mantık, düşünüldüğünde; “Şehir dışında, insana en uzak alanda bu tesis kurulacak. Tesisi kuran adam 10 kilometre fazla gidiversin. Ben illa ki 4 yol ağzına mı ayarlayayım ona? O tesis kuracak kişi mesafesine de katlanıversin. Birileri izah etsin istiyorum. 2, 3 tane boyutu var işin. Ocak 2020 tarihinde bu şehrin seçilmişleri demiş ki ‘Ben böyle bir tesis istemiyorum’ sen istenmeyen bir yere aynı şeyi ikinci defa sunuyorsun. Bunu bir kez daha konu etmenin gerekliliği yok. Yani yapılacaksa birincisi Demirli’ye yapılacak, 2’ncisi Çorlu’da yapılacak. O da yanlış ama İstanbul’da bu 2’ye bölünmüş, biz niye 3’e bölüyoruz. Bir tane aklı selim bunu bana anlatsın”diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10