İlk ihracat yük trenini Şentop uğurladı

TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, Avrupa'ya açılan ilk ihracat yük trenini Tekirdağ'dan Bulgaristan'a yolcu etti. Tekirdağ Medlog İstasyonu'ndan uğurladığı trenin ardınd

Tekirdağ 14.11.2020 15:41:00 0
İlk ihracat yük trenini Şentop uğurladı


 

Sınır kapılarında yaşanan yoğunluk ve gümrüklerde meydana gelen aksamaları sona erdirmesi beklenen ihracat treninin, transit olarak geçiş yapması nedeniyle döviz kaybına da son vermesi öngörülüyor. Halihazırda 27 dorse ile yola çıkan ihracat treninin, önümüzdeki dönemlerde 300 dorseye ulaşması bekleniyor. Marmaray’dan ilk yurtiçi yük trenini geçiren ve Trakya’dan Orta Asya’ya demiryolu ile ilk ihracatı yapan Medlog Lojistik, böylece ihracat treni ile Avrupa’ya açılmış oldu.

 

HEDEF; AVRUPA İÇLERİNE SEFER DÜZENLEMEK

 

Demiryolu ile taşıma yapılabilen 14 liman ve 28 istasyonda hizmet veren Medlog Lojistik, yatırımlarına bir yenisini ekleyerek Medlog Tekirdağ Tren İstasyonu’nu faaliyete aldı. İlk yükün 13 Kasım Cuma günü Bulgaristan Plovdiv’e hareket ettiği Medlog Tekirdağ Tren İstasyonu’nda, ana hedef Avrupa içlerine de tren seferleri düzenlemek.

 

Haber/ Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10