"Toplumlara yön verenler, yalnız ve ancak öğretmenlerdir"

Millet Mektepleri'nin açılışı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenliğinin kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı'nda törenle kutlandÄ

Çerkezköy 24.11.2020 18:50:00 0

 

Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı önünde dün saat 09.00’da düzenlenen çelenk sunma törenine; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleri, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

 

“DÜNYANIN EN GÜZEL MESLEĞİ”

Tören Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlama mesajlarının okunmasıyla devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Musa Dinç, 5 Ocak 1981 tarihinde dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe başladığını belirterek, “Başladığım günden beri hep kendi kendime sordum; nedir öğretmenlik ne oldu, diye. Bir sürü cevap oluştu zihnimde. Mesela kendimce dedim ki doktor olsun öğretmen. Olsun ki sağlığımızı korusun. Mühendis olsun, olsun ki güzel fikirler, sağlıklı binalar inşa etsin. Mesela içinde hukuk olsun öğretmenin. Olsun ki adaletli davransın, hakkaniyetli olsun. İtfaiyeci olsun öğretmen. Olsun ki teröristlerce aracı yakılarak şehit edilen Necmettin öğretmenin, hain bir kurşunla vurulan Aybüke öğretmenin yüreğimizdeki yangınını söndürsün. Hatta hayallerimizi yakan ateşleri söndürsün” ifadelerini kullandı.

 

 

“ENDER BİR MESLEKTİR ÖĞRETMENLİK”

Dinç, “Asker olsun, polis olsun. Olsun ki bizleri ihanet cephelerinden, şer odaklarından, terörden, iç ve dış düşmanlardan korusun. Mesela anne olsun, baba olsun öğretmen. Olsun ki koruyup kollayıcı olabilsin. Ağabey olsun, abla olsun, kardeş olsun. Olsun ki sırtını dayayacağı bir gücü hissetsin kendince. Mesela ressam olsun öğretmen. Olsun ki hayatın resmini, hayallerimizi çizsin bize. Öğretmen yeri geldiğinde bir çifti olur, yeri gelir imam olur, köylü olur, muhtar olur, pazarcı olur. Öğretmen hep üreticidir, vericidir. Ancak öyle bir üretir ki ürettiğini yiyemez, satamaz, pazarlayamaz. İşte böyle ender bir meslektir öğretmenlik” dedi.

 

 

“ÇOCUKSU HEYECANI KORUYABİLMEKTİR ÖĞRETMENLİK”

Okul Müdürü Dinç, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmeni anlatmak zordur aslında. Hele insan, anlattığı kendisi olunca daha da zor. Paha biçilemez bir meslektir öğretmenlik. Öyle pahalıdır ki değerini parayla pulla ölçmek mümkün değildir. Aldığı sıradan bir ücrete karşın, vicdan mesleği diyerek sarılır işine. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; 'Toplumlara yön verenler, yalnız ve ancak öğretmenlerdir.' Bu konuşmayı yaparken hissettiğim bir duygu var ve bu duygu ilk göreve başladığımda sınıfta öğrencilerimin karşısında hissettiğim duyguyla aynı. Geçen onca yıla rağmen o çocuksu heyecanı koruyabilmek sanırım öğretmenlik. O çocuksu heyecanını hiç kaybetmeyen, mesleğini onur, inanç ve saygıyla yapan meslektaşlarıma saygılarımı sunuyorum. Hayatta olmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.” Çerkezköy'de düzenlenen program, İnci Narin Yerlice İlkokulu’nda fidan dikim etkinliği ile devam etti.

 


 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10