NKÜ ile İŞKUR arasında iş gücü protokolü

NKÜ ile İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü arasında, "İŞKUR Kampüs Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleşen imza

Tekirdağ 26.11.2020 14:45:00 0
NKÜ ile İŞKUR arasında iş gücü protokolü

 

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Tekirdağ İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, üniversite bünyesindeki Kariyer Merkezi içerisinde oluşturulacak ‘İŞKUR Kampüs’lerde, İŞKUR’da görevli İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla öğrencilere işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat ve görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunmak; öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine yardımcı olmak amaçlanıyor.

 

 

"İSTİHDAMIN KALİTESİNİ DE ARTIRMALIYIZ"

 

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, protokolle ilgili yaptığı değerlendirmede, “İki kurumun iş birliği, geleceğimiz olan öğrencilerimiz için fayda üretmektedir. Bu iş birliklerinin artarak devam etmesi temennisiyle, imzalanan protokolün hayırlı olmasını dilerim” dedi. İl Müdürü Yaşar Esen de “İstihdamı artırmak kadar, istihdamın kalitesini de artırmalıyız. İş arayana doğru iş, işveren için de doğru eleman sağlamak için ‘İŞKUR Kampüs’leri oluşturuyoruz” ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10