Prof. Dr. Cinel: Bu hafta evden çıkmayın

Koronavirüs konusunda kritik bir dönemin yaşandığını belirten Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, bu hafta evden çıkmama önerisinde bulundu.

28.11.2020 15:05:00 0
Prof. Dr. Cinel: Bu hafta evden çıkmayın

 

Covid-19 salgınına ilişkin "kırmızı alarm" açıklaması yapan Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, Türkiye'nin salgında kritik bir aşamada olduğunu ve bu hafta yaşanacakların çok önemli olduğunu söyledi. Cinel, koronavirüsü atlatan kişilerde bazı rahatsızlıkların sürebildiğini ifade ederek, “Eskiden bir saat rahat yürürdüm, şimdi 15 dakikada yorulup oturuyorum” diyen kişiler olduğunu aktardı.

 

 

"YÜZDE 70 DOLULUK, YER YOK DEMEKTİR"

 

Hastalık atlatılsa bile insanların yarım kaldığına dikkat çeken Prof. Cinel, aşı çalışmalarında belirli bir aşamaya gelinmişken daha sabırlı olmak gerektiğini dile getirdi. Prof. Dr. Cinel, yoğun bakımlardaki durumun "vahim" olduğunu vurgulayarak, “Yüzde 70 doluluk demek, yoğun bakımda yer yok demektir. Biraz korkutalım, çünkü korkmak gerekiyor. Önümüzdeki hafta evinizden çıkmayın” diye konuştu.

 

"TÜRKİYE KIRMIZI ALARM DURUMUNDA"

 

Türkiye'nin salgın konusunda "Kırmızı alarm" durumunda olduğunu ifade eden Prof. Dr. İsmail Cinel, “Hızlı otomobil bile kullanmayın çünkü kaza yaparsanız yoğun bakımda yer bulamayabilirsiniz” dedi.

 

Haber/Hasret KABAK


0282 726 91 91
0282 747 65 10