Çerkezköy-Kapaklı Oto Center açılıyor

Veliköy Kavşağı'nda geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve 3 blok olarak inşa edilerek Çerkezkent bünyesinde hayata geçirilen Çerkezköy-Kapaklı Oto Center'da sona gelindi. 36 dükkandan olu

Çerkezköy 28.11.2020 17:10:00 0
Çerkezköy-Kapaklı Oto Center açılıyor

 

Projede sona gelindiğini belirten Çerkezkent Yönetim Kurulu Başkanı Safa Yenal “Kapaklı önceden Çerkezköy’e bağlıydı. Sonrasında Kapaklı büyüyen bir ilçemiz oldu ve Çerkezköy’den ayrıldı. Fakat son dönemde Çerkezkent’e başvuran galeri müşterilerimiz ve oto galeri olarak dükkan açmak isteyen arkadaşlarımızın bir talebi oldu. Esasında, Çerkezköy ve Kapaklı ayrı olsa da iş hayatında bir bütün. Biz zaten Çerkezköy merkeze de Kapaklı merkeze de kilometre olarak aynı uzaklıktayız. ‘Biz bu projeyi beraber yapalım, arkadaşlarımızla aynı proje de yer almak istiyoruz’ dediler. Bize de mantıklı geldi. Coğrafi olarak yakın olan bu iki güzide ilçemizi Oto Center’da, Çerkezkent bünyesi altında birleştirelim dedik” ifadelerini kullandı.

 

OSB'LERİN KESİŞİM NOKTASINDA

 

Çerkezköy-Kapaklı Oto Center Projesi'ni hayata geçirme gayelerini de anlatan Yenal, “Bu arsayı bünyemize kattığımızda ‘Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) Kesişim Noktasında’ sloganımız vardı. Arka taraf Çerkezköy OSB'nin girişi, hemen karşımızda Veliköy OSB, biraz ilerimizde Velimeşe OSB var. Çorlu’dan da çok uzak değiliz. Bunların hepsini göz önüne aldık. Gelişen akslarda genelde her şey şehir merkezinden başlıyor ve yavaş yavaş dışarı geliyor. Önce Kale Kilit, ardından Turkcell Veri Merkezi buraya geldi. TIR parkı ve Gümrük Müdürlüğü’nün de buraya gelmesi bekleniyor. Esasında doğru da oluyor” dedi.

 

 

ARALIK AYI SONUNDA SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK

 

Yeni nesil sanayi sitesi olan Çerkezkent’te yer alan dükkanlarla ilgili de bilgi veren Yenal, “Projemizde 172 adet dükkan var. Bu 172 adet dükkanın, 36 tanesini oto galeri merkezi olarak ayrıldı ve tamamı satıldı. Kısa bir süre içerisinde burası hizmete girecek. Her şeyimiz bitti. En son boya rötuşlarımız kalıyor. 31 Aralık’ta dükkanları sahiplerine teslim edeceğiz” diye konuştu. Kalan 136 dükkanda diğer iş kolları ve perakendenin olacağını dile getiren Yenal, kendilerine ‘36 adet dükkanın oto galeri için yetmeyeceği ve aşağıdaki bir sokağın da oto galeri merkezlerinin devamı olarak ayrılması’ yönünde talep geldiğini, bu nedenle bir sokağı da boş tuttuklarını dile getirdi.

 

“YATIRIMLARIMIZA DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Safa Yenal, “Ülkemize güveniyoruz. Ekonomimize güveniyoruz. İnsanımıza güveniyoruz. Özellikle bu bölgede bir ihracatın olması, buranın bir lokomotifi. Avrupa’ya yakınlığı da önemli bir avantaj. Burada uluslararası da firmalar var. Bölge seçimimiz çok doğru oldu. Bu bölgede inşallah uzun süre yatırımlarımıza devam etmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MERKEZİ BİR DEĞERE SAHİP

 

Çerkezkent Projesi’nin çözüm ortağı olan İsmail Akın da yatırımın bölgeye hayırlı olmasını temenni etti. Safa Yenal ile projenin gelişme sürecinde tanıştıklarını dile getiren Akın, “Beraber yol alma kararı aldık. Aynı zamanda projenin gelişmesinde katkılarımız oldu. Çünkü bölgenin en hareketli noktalarından birisi bu lokasyon, hem Kapaklı için hem Çerkezköy için, hem Çorlu için merkezi bir değere sahip. Biz projenin değerini o anlamda gördük ve öncelikle çözüm ortağı olarak girdik. Ardından projenin diğer aşamalarında yatırımlarında da yer almak istediğimizi belirttik. Bu şekilde yola çıktık” dedi. Projenin bitme aşamasına geldiğini söyleyen Akın, “Bu aşamaya gelmesinden mutluyuz. Bölgemizde olmasından mutluyuz. Aynı zamanda bölgeye değer katacak bir projeye dahil ettiği için, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Projenin başından beri içinde olduklarını söyleyen Akın, “Genelde binalarımızda ilk katlarımız, kaset döşeme. Yaklaşık metrekareye bin kilogram taşıyabilecek kapasitede bir modellemeyle çözüldü. Yüksekliklerimiz de yaklaşık 5.5 metre.  Bir işletme girdikten sonra ‘Ben şunu yapabilirim’ diyebileceği bir şey kalmıyor. Her şey düşünüldü. Sadece, kişiler kendi dizaynlarını yaparak, kurumsal kimliklerine göre kendi konseptlerine uydurarak, içeri girip iş hayatlarına başlayabilirler. Şehirdeki trafik yoğunluğundan, evlerin altında olan dükkanlardan, yeri geldiği zaman evlerimize girerken yer bulamadığımız ortamdan, bu tarz projelerin çoğalmasıyla şehir içinden şehir dışından çıkarak bunlardan kurtulacağız” şeklinde konuştu.

 

 

"ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİ İÇİN YENİ AÇILMIŞ BİR UFUK"

Çerkezkent Projesi’ni "Çerkezköy’ün geleceği için yeni açılmış bir ufuk" olarak nitelendiren Akın, “Çünkü bu projeye benzer bir proje yapılmamıştı. İnşallah öncülüğünü yaptık, arkasından bölgemiz yatırımcılarının güzel projelere imza atarak geliştireceğini ümit ediyoruz” dedi.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10