Antiviral kumaştan maske üretti

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Özteks Fabrics, artan koronavirüs salgınında virüslere karşı yüzde 98 etkili olan antiviral kumaştan maske, maskeli fular ile yetişkin ve çocuk kıyafetleri üretmeye başlad

Çerkezköy 30.11.2020 14:08:00 0
Antiviral kumaştan maske üretti

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren Özteks Fabrics Kumaşçılık San. ve Tic. Ltd. Şti., virüslere karşı yüzde 98 etkili olduğu belirtilen antiviral kumaştan maske, maskeli fular ile yetişkin ve çocuk kıyafetleri üretimine başladı. Maskeli fular ve giysiler, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ülkelerinden de yoğun talep aldı.

 

 

3 FARKLI VİRÜSE KARŞI YÜZDE 98 ETKİLİ

 

Covid-19 salgınının yayılmasıyla birlikte Çerkezköy OSB'de faaliyet gösteren Özteks, özel kumaştan yıkanabilir maske üretiminin ardından antiviral özelliği taşıyan kumaş üretmeye başladı. Antiviral kumaşın 8 ay süren laboratuvar testlerinin ardından yüzde 98 oranında virüse karşı etkili olduğu üniversite raporuyla tescillendi. Firma bu kumaştan yetişkin ve çocuk giysileri ile maske, maskeli fular ve eldivenlerin de içinde yer aldığı kıyafet üretmeye başladı. Dünyanın mücadele ettiği Covid-19 salgını döneminde, sağlıklı yaşama tekstili de dahil etmek için yoğun bir Ar-Ge çalışması yaptıklarını ve ürettikleri antiviral kumaşla kumaşın yüzeyine temas eden virüslerin yüzde 98'ini yok ettiklerini ifade eden Özteks Fabrics Kumaşçılık San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Özen, kumaşlar üzerinde 3 ayrı virüsle deneme yapıldığını söyledi.

 

 

İÇ PİYASADAN VE AVRUPA'DAN YOĞUN TALEP GÖRDÜ

 

Ar-Ge çalışmaları ve uygulamalarının denenmesi sonucunda kumaşlarını laboratuvar testlerine yolladıklarını kaydeden Ömer Özen, şöyle devam etti: "Laboratuvar testleri neticesinde 3 farklı virüse karşı üçünde de yüzde 98 başarı elde ettik. Bu kumaş üzerine bulaşmış olan virüslerin kumaşın üzerinde bulunan ilaç sayesinde yüzde 98'inin ölmesi demek oluyor. Biz bunu şu anda birçok tekstil ürününde de uygulamaya başladık. Çünkü bu bir kumaş özelliği. Bunu özellikle şu an yoğun bir talep olan maskede uygulamaya başladık. Temasla virüsün bulaşmasını engellemek adına bir girişimde bulunup eldiven yaptık. Bununla birlikte çocuk kıyafetlerine yoğun bir şekilde başladık. Kış ayları olması sebebiyle de şapka, eldiven, maskeli fular, kaşkol tarzı ürünlerde de şu an antiviral özelliğe sahip olan kumaşları kullanmaya başladık. Bu şekilde de devam etmekteyiz. Ayrıca şu an hem iç piyasadan hem de Avrupa'dan yoğun bir talep söz konusu. Özellikle hem maske hem de eldivenle alakalı yoğun bir talep var. Biz de bunun imalatına yoğun bir şekilde başlamış bulunuyoruz."

 

 

"BİRÇOK ÜRÜNÜ ANTİVİRAL OLARAK HAYATA GEÇİRDİK"

 

Özteks Fabrics Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Özen, antiviral kumaştan üretilen giysiler ile aksesuarlara yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, "Bebek kıyafetlerinden bütün yetişkin kıyafetlerine kadar birçok ürünü antiviral olarak hayata geçirdik. Hem çocuk ürünleri hem bununla birlikte yoğun talep gören eldivenler, kadın ve erkek için, bununla birlikte şu an kış aylarında olduğumuz için şapkalar, bereler, atkılar, bunlarla alakalı da şu an yoğun bir şekilde imalata devam etmekteyiz. Talep şu anda çok yoğun. Sağlıklı yaşama sağlıklı tekstili de dahil etmek adına elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız. Hem kış ayları olması ile hem de maskeyi normal hayata da dahil etmekle alakalı bir fikirden yola çıkarak kadınlar için soğuktan korunmak adına ürettiğimiz fularlara maskemizi de dahil ettik. Bu sayede de maskenin kaybolması, unutulması veya takılmaması gibi problemlerin de ortadan kalkacağını düşündük. Hem modaya uygun hem bayanların taleplerine uygun hem de sağlığımızı düşünmek adına her birini birbiriyle uyumlu bir şekilde uygulamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

 

 

ÇOCUKLAR VE YETİŞKİNLER İÇİN BİRÇOK SEÇENEK VAR

 

Ömer Özen, antiviral kumaştan yapılan ürünler ile en çok Avrupa'dan talep aldıklarını vurgulayarak, "Sadece maske ve eldiven yok. Bu kumaş özelliği olduğu için tekstilin tabiri caizse her alanında kullanabileceğimiz bir kumaş haline gelmiş oldu. Çünkü birçok kumaşa bunu uygulayabiliyoruz. Biz de öncelikle çocuklarımızı korumak için çocuk kıyafetleriyle de başladık. Çocuk ürünlerimiz de var. Bütün yetişkin ürünleri, dış giyim olsun, iç giyim olsun bunlarla ilgili de çalışmalarımızı başlattık. Firmalar, markalar şu anda yoğun bir şekilde talep göstermekte. Biz halihazırda 10 yıldır hem Avrupa ile de çalışan bir firma olmamızdan dolayı şu anda Avrupa'daki markalar, müşteriler yoğun bir talep gösteriyorlar. Bu şekilde de imalatını organize edip devam ediyoruz" diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10