Meclis toplantısı 5 dakika sürdü

Çerkezköy Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirildi. Üç gündem maddesinin görüşülüp İmar Komisyonu'na havale edildiği toplant

Çerkezköy 1.12.2020 16:48:00 0
Meclis toplantısı 5 dakika sürdü

 

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde dün saat 15.00’te gerçekleştirilen toplantıya mazeret bildiren Memet Hanefi Karataş, Taner Bahar, Dilek Köksal, Koray Önsel, Adem İçli ve Mahmut Göçmez katılmadı.

 

OCAK MECLİSİNDE GÖRÜŞÜLMESİNİ TEKLİF ETTİ

 

Ülkenin pandemi nedeniyle zor süreçten geçtiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pandeminin çok yoğun yaşandığı günleri yaşıyoruz. Adem İçli arkadaşımız ikinci defa bu hastalığa yakalandı. Aynı şekilde Mahmut Göçmez ağabeyimiz de bu hastalığa yakalandı. Meclis adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hastalıktan kurtularak aramızda olan arkadaşlarımız var. Onlara da geçmiş olsun diyorum. Kapalı alanlarda çok fazla kalmamak için üç maddeyi İmar Komisyonu'na havale etmeyi ve tamamının Ocak meclisinde görüşülmesini teklif ediyorum. İnşallah 2021 daha sağlıklı bir yıl olur. Bu gündem maddelerini de 2021’nin ilk meclis toplantısında görüşmeyi teklif ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

ÜÇ MADDE KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Akay’ın konuşmalarının ardından meclis toplantısı ilk gündem maddesiyle başladı. Meclisin ilk gündem maddesinde Belediye Meclisi'nin Kent Estetik Kurulu Komisyon kararlarından 2,3,4,5,6,7,8,9. ve 10. maddelerin diğer meclis toplantısında görüşülmesine oybirliği ile karar verildiğinden, bu konunun Belediye Meclisi'nde görüşülmesinin müzakeresi görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün belediye hissesinin müzekkeresinin müzakeresi görüşülürken, ilgili gündem maddesi oybirliği ile İmar Komisyonu'na havale edildi. Gündemin 3. maddesinde TREDAŞ’ın imar planı tadilatı hakkında yazılarının müzakeresi görüşülürken, bu madde de oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi.

 

 

 

 

"ÜLKE OLARAK ZOR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"

 

Gündem maddelerinin 5 dakikada görüşülmesinin ardından konuşan Başkan Akay, “Ülke ve dünya olarak gerçekten çok zor günlerden geçiyoruz. Bütün ülkeler koronavirüs ile ilgili mücadelesini sürdürüyor. Tüm sağlık çalışanlarımıza bir kere daha meclisimiz adına teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyorum. Hastalıkla mücadele eden vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bütün vatandaşlarımızı maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında mümkün olduğunda daha dikkatli ve daha hassas davranmaya davet ediyoruz. Zaten kısıtlamalar bugünden itibaren başlıyor. İnşallah sağlıklı günlerde buluşuruz” dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA   

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10