Çorlu'da yeraltı çöp konteyner sayısı artırılıyor

Şehirde çevre ve halk sağlığını koruyabilmek, kentin daha çağdaş ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayabilmek için çalışmalar yürüten Çorlu Belediyesi, bu kapsamda yeraltı Ã

Çorlu 2.12.2020 13:51:00 0
Çorlu

 

"ÖNCELİĞİMİZ ÇAĞDAŞ BİR KENT"

 

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, "Önceliğimiz güzel Çorlu'muzu daha çağdaş bir kent haline getirmek. Bu amaçla kentimizin estetiğini ve tabii ki halkımızın sağlığına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan biri de çöp konteynerlerini mümkün olduğunca temiz tutabilmek. Açıkta yer alan konteynerleri düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Diğer yandan çöp konteynerlerini yeraltına alabilmek içinde hazırladığımız projelerimizi hayata geçiriyoruz" ifadelerini kaydetti.

 

 

FARKLI NOKTALARA DA YERLEŞTİRİLECEK

 

Şehirde çevre ve halk sağlığını ön planda tuttuklarının altını çizen Çetin, şöyle devam etti: "Çöplerin sağlıklı bir şekilde toplanabilmesi ve Çorlu'muzun daha estetik bir kent haline gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha önce şehrimizde farklı noktalarda yeraltı çöp konteyneri uygulamasını hayata geçirmiştik. Son olarak Çobançeşme ve Havuzlar Mahalle muhtarlıklarımız ile tarihi belediye binamızın karşısında yer alan eski kaymakamlık bahçesinde ve Muhittin Mahalle Muhtarlığımızın önünde iki adet yer altı çöp konteyneri konuşlandırıldı. Ekiplerimizin tespit etikleri farklı noktalar için çalışmalarımız devam ediyor ve en kısa sürede yeni yeraltı çöp konteynerini yerlerine koyacağız."

 

 

KAPASİTESİ 2 BİN 200 LİTRE

Yeraltına yerleştirdikleri konteynerlerin hidrolik sistemle çalıştığını dile getiren Çetin, "Bunlar 2 bin 200 litre çöp kapasitesine sahip. Kentimizde çöplerin çevre ve halk sağlığına uygun olarak toplanması için çalışmalarımızı şehrimizin tamamında uygulamak üzere yürütüyoruz. Biz bu kapsamda hazırlıklarımızı sürdürürken, uygulamasının yaygınlaşması için şehrimizde yeni yapılacak olan inşaat projelerinde yeraltı çöp konteyneri konulması konusunda firmaları yönlendiriyoruz. Her apartmanın ve her sitenin konteynerleri kendi bünyesinde barındırması aynı zamanda çöp toplama konusunda önemli kolaylıklar da sağlayacak" şeklinde konuştu.

 

Haber/Hasret KABAK


0282 726 91 91
0282 747 65 10