Abban: Dertlerine çare olabilmek temel vazifemiz olmalıdır

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda sivil toplum kuruluşlarına ve

Çerkezköy 2.12.2020 14:22:00 0
Abban: Dertlerine çare olabilmek temel vazifemiz olmalıdır

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Birleşmiş Milletler öncülüğünde bütün dünyada kabul gördüğünü kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ Ülkemizdeki ve tüm dünyadaki tüm engelli kardeşlerimizin gününü kutluyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimizle umutla kutlanacak bir gün olmanın yanı sıra, milletimiz için kendisini muhasebeye çekmesi adına da önem taşımaktadır. Bu günü, her bireyin engelli adayı olması idrakiyle, engellilerin yaşadıkları sorunlara bir nebzede olsa çare olabilmek adına geçirmeliyiz” dedi.

 

 

ANLAMLI KILMAYA YETERLİDİR

 

Abban “ Günümüzde artık engellilik görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Gerek ülkemizde gerekse dünyada, artık engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu kabul görmüştür.  Onların hayatını zorlaştırıcı meseleleri en aza indirgemek bu ölçüde her bireyin temel önceliği olmalıdır. Zihinsel veya fiziksel herhangi bir engelin, onları eşit birey olmaktan alıkoyamadığı bir dünya şüphesiz bizlerin elindedir. Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin, umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlara kavuşturulması, devletimizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Ancak engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda sivil toplum kuruluşlarına ve sorumluluk taşıyan her insana görev düşüyor. Çevremizdeki engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına kendi üstümüze düşeni en iyi şekilde yapmalıyız. Engelli vatandaşlarımızın dertlerine çare olabilmek temel vazifemiz olmalıdır. Engelli kardeşlerimizin bir günde değinmekle bitmeyecek sorunları için farkındalık yaratmak dahi, başlı başına bugünü anlamlı kılmaya yeterlidir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, kendi yapabileceklerimizin ve gücümüzün farkında olduğumuz geleceğe umutla bakabildiğimiz bir gün olsun” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10