Kapaklı meclisi gündem maddelerini görüştü

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı'nın ilk oturumunu bugün saat 14.00'da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirdi.

Kapaklı 2.12.2020 17:54:00 0
Kapaklı meclisi gündem maddelerini görüştü

 

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya mazeret bildiren Halil İbrahim Erkan, Nalan Çolak ve Adem Sekmen katılmadı. Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıya iki adet ek gündem maddesi gündem maddeleri arasına eklendi.

 

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Gündem maddeleri öncesi bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘Belediyemizin tüm personeli ve meclis üyelerimizle Kapaklı’nın beklemiş olduğu hizmetleri yapmaya gayret ediyoruz. Halkımız yapılan hizmetlerin daha iyilerini hak ediyor. İnşallah önümüzdeki 3 yılda Kapaklı’da özlenen, beklenen, ilçemize değer katan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu süreçte, bize katkı veren tüm meclis üyelerimiz ve belediye birimlerimizle Kapaklı halkı adına hepinize teşekkür ederim. İnşallah önümüzdeki yıl bu hastalıktan kurtuluruz. Mart ayından itibaren yaşanan olumsuz tabloda belediye olarak bir şeyi net gördük, halkın temel ihtiyacı karşılayacak bir birimin eksikliğini gördük. Yeni bir müdürlük kurduk bizde, 2021 yılı bütçesi faaliyete geçtiğinde Kapaklı’da, nüfusun yüzde 10’un temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir organizasyon ortaya koyacaktır. İnşallah 2021 yılı itibari ile evde aç vatandaşımız kalmayacak, üşüyen çocuğumuz olmayacak. İlçemizin STK’ları ile bir araya geldik, bu sosyal birimimizi doğru kullanabilmek için gerçek manada ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için onlarında tespitlerine ihtiyacımız olacak. Sosyal belediyeciliğin örneklerini ortaya koyacağız” dedi.

 

 

 KAPAKLI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Başkan Çetin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: 4 yıldır süren üzerinde hassasiyetle durduğumuz hastane projesi hayata geçti. Hafriyat çalışmaları yakında başlıyor. Hükümet konağımız da faaliyete girdi. Yıldızkent kavşağımız var bir de, bu sorunu direkt Cumhurbaşkanımıza ilettik. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili talimat verdi, olumlu dönüşler aldık yakında bunun müjdesini vereceğiz.İlçemize beş halı saha ve beş basketbol sahası kazandıracağız. Yüzme havuzu ile ilgili çalışmalar sürüyor. Gençlik merkezi projesi de tamamlandı ve Etüt Proje Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkacak. Karaağaç mahallesine bir spor salonu yapacağız. Çocuk akademisi ve Gündüz Bakım Ünitesinin ihalesi ise 29 Aralık’ta ihaleye çıkacak. İhtiyacımız olan projeleri ilçemize kazandıracağız. Millet bahçesi çalışmaları sürüyor. MTA ile yaptığımız protokol kapsamında termal su için 15-20 gün içinde kazı çalışmalarına başlanacak. Değişen ve gelişen kapaklı tüm olumsuzluklara rağmen olmazları olur hale getirmek için mücadele ediyoruz.  Halkın beklediği hizmetleri yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Ankara’ya gidip temaslarda bulunacağım. Kapaklıya bir toplu iğne getirmek için mücadele edeceğim” diye konuştu.

 

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından ilk gündem maddesinde Pınarca mahallesi 144 ada 14 parselde bulunan 27.15 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması oy birliği ile kabul edildi.  Emlak İstimlak Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ek bütçesi yapılması konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Kapaklı Belediyesi Disiplin Amirleri Yönetmeliği konulu yazısı ise oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde boş kadro değişikliği konulu yazı oy birliği ile kabul edilirken, tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak iki mühendisin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi konulu yazı ise Plan ve Bütçe komisyonuna gönderildi.

 

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

 

Daha önce yer altı katlı otopark yapılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Cumhuriyet Mahallesi, 209 ada 3 numaralı parselin doğusunda kalan tapudaki tescilsiz alanın, Kapaklı Belediyesi tarafından park (yeşil alan) olarak düzenlemek üzere kullanım hakkının Kapaklı Belediyesi’ne verilmesi, Kapaklı Belediyesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapılması konulu yazı ise görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hibe edilecek araç için yetkilendirme konulu yazısı görüşülürken, aracın hibe olarak alınması, tescil için gerekli evrakları imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesinde Kapaklı Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Teşkilat Yapısı, Görev yetki ve sorumluluk ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Temizlik işleri Müdürlüğü’ne bütçe tertibi açılması ve bu tertibe ödenek aktarılması konulu yazı da yine Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Suriye’nin İdlib kentinde şehit düşen Şükrü Elibol isminin Kapaklı’da yeni yapılan parklardan birine verilmesi talebi İmar Komisyonuna havale edilirken, İnönü Mahallesi 2149 ada 1 parselde bulunan 1.47 metrekarelik belediye hissesinin satışı ise oy birliği ile kabul edildi. Fatih Mahallesi 109’uncu caddenin isminin Nadir Tütüncü olarak değiştirilmesi talebi de İmar Komisyonu’na gönderildi.

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

 Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ödenek ayrılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen gündemin ikinci ve dokuzuncu maddeleri görüşüldü. 15 dakikalık ara komisyonun ardından yeniden toplanan meclis iki gündem maddesini de oy birliği ile meclisten geçirdi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10