Engelliler, sorunlarına çözüm bekliyor

Çerkezköy Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Bizler sadece engelliyiz. Bizlerin genel sorunlarına bugünl

Çerkezköy 2.12.2020 18:03:00 0
Engelliler, sorunlarına çözüm bekliyor

 

Dernekten yapılan açıklamada, "Zor süreçteyiz, farkındayız. Bizler için yapılması gerekenleri defalarca yazılı ve sosyal medya üzerinden ya da yetkilileri arayarak dile getirdik. Maalesef bugüne kadar sonuç alamadık. Bizler için verilen önergeler neden reddolur?" denildi.

Engellilerin her konuda düşünülmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Günümüzdeki engelli sayılarına göre EKPSS sınavına girip ya da kura ile görev bekleyen kardeşlerimizin geleceği için sizleri birliğe davet ediyoruz. Onların sayıları binlerce, ama yolları daralmış, neden yolları açılmaz? Bu çalışmaları yapan komisyon ya da yetkililerden ne zaman iyi haberler alacağız? Detayları görmezlikten gelmemelisiniz. İsterdik ki bir engelli, sorununu bir telefonla halletsin, bu çok zor değil. 2020 yılı ve sonrası için detaylı planlamalar yapılmalı. Biz sizleri arayarak değil, sizler bizleri arayarak çözümler bulmalıyız."

 

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10