"Halkımız, haince duygular taşıyan yaklaşımlara itibar etmeyecektir"

İlk ihracat treninin Çin'e gitmeyip Halkalı Garı'na geri çekildiği iddialarına TCDD yanıt geldi: "4 Aralık Cuma günü törenle uğurlanan Türkiye-Çin İhracat Treni'nin 'yolundan döndü

Çerkezköy 6.12.2020 18:40:00 0

Çerkezköy’de yüklediği beyaz eşyaları Çin’e götürecek olan Türkiye’den Çin’e ilk ihracat treni, 4 Aralık Cuma günü Marmaray Kazlıçeşme İstasyonu’ndan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından uğurlanmıştı. İstanbul'dan yola çıkan "ilk ihracat trenin" Çin'e gitmediği, Halkalı Garı'na geri çekildiği ileri sürülürken, bu iddiaya yanıt gecikmedi. TCDD Taşımacılık'tan yapılan açıklamada, “4 Aralık Cuma günü törenle uğurlanan Türkiye-Çin İhracat Treni’nin ‘yolundan döndüğü’ gibi asılsız, kötü niyetli haber ve paylaşımları üzülerek izledik” ifadelerine yer verildi.

 

 

12 GÜNDE ÇİN’E ULAŞMASI HEDEFLENİYOR

 

Trenin, törenin ardından Çin’e doğru yola çıkmadan hemen önce, gümrükleme işlemleri ve Çin’den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu’na uğradığı belirtilen açıklamada, “Bu gece Halkalı’dan Köseköy’e gelerek, Çin yolculuğuna devam edecektir. Trenimizin 12 gün içinde Çin’in Xian şehrine ulaşması hedeflenmektedir” denildi. Bu süreçlerin yük taşımacılığında rutin sayılan ve tamamlanması gereken işlemler olduğu dile getirilen açıklamada, şöyle denildi: “Türkiye’den, hatta Avrupa’dan Çin’e kesintisiz olarak yük ve yolcu taşımacılığının demiryolu aracılığı ile yapılabilmesi, ülkemizin hayata geçirdiği Marmaray Projesi ve Anadolu boyunca kesintisiz hale getirilmiş demiryollarımız sayesinde mümkün olmuştur. Demiryolu taşımacılığında ülkemizin menfaatleri gereği yaptığımız büyük işleri her zaman teveccühle karşılayan halkımızın, başarılarımızı gölgelemek isteyen, kurgulanmış, haince duygular taşıyan yaklaşımlara itibar etmeyeceğinden eminiz.”

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10