Fabrikalarda üretime koronavirüs freni

Koronavirüs vaka sayılarının artması üzerine Trakya'daki tekstil fabrikaları bazı bölümlerini kapatarak üretime ara verdi. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu üyesi ve Trakya Koordinatörü, Ço

Çorlu 7.12.2020 17:06:00 0
Fabrikalarda üretime koronavirüs freni

Koronavirüs vakalarının artması üzerine alınan yeni tedbirler kapsamında, vakaların görüldüğü Trakya'daki sanayi tesislerinde üretime ara verilmeye başlandı. Trakya'da yer alan 24 Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayi kuruluşları, özellikle vaka görülen bölümleri kapatarak, üretimlerine ara vermek zorunda kaldı. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu üyesi ve Trakya Koordinatörü, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Erdim Noyan, koronavirüsün hızla yayılması ile birlikte bazı sanayi kuruluşlarının bölüm kapatmak zorunda kaldığını kaydetti. Noyan, "Tekstil sektörü tam toparlanmaya başlamıştı ki hastalığın hızla yayılmasıyla birlikte birçok firma, üretim bölümlerinin bazılarına ara vermek zorunda kaldı. Oysaki önlemlerin tam olarak alınmasına rağmen bunlar yaşandı" diye konuştu.

 

FABRİKALARDA VAKA SAYISI ARTTI

 

Tekstil sektörünün haziran ve kasım ayları arasında çıkış ivmesini yakaladığını, fakat vaka sayılarının artmasıyla birlikte bazı fabrikalarda temaslı ve vaka sayısında ciddi bir artış yaşandığını ifade eden Noyan, "Özellikle mart ve haziran ayları sektör için çok sıkıntılı geçti. Haziran ayında alınan tedbirlerden sonra kasım ayının başlarına kadar gayet güzel bu süreç yönetildi. Fakat havaların soğumasıyla beraber özellikle tekstil sektöründe temaslı sayısında ve vaka sayısında ciddi bir artış oldu. Bunun sonucu işletmelerde de ciddi bir iş gücü kaybı yaşanmakta. Bu yüzden de bazı bölümler kapanma durumuna geldi" ifadelerini kaydetti.

 

 

"ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

 

Çalışanların sağlığının önemli olduğunu dile getiren Erdim Noyan, "Çalışanlarımızın ve bizim sağlımız çok önemli bu durumda. Büyük bir aileyiz biz, ülkemiz için de çok önemli. Burada gerekli tedbirleri alacağız, belki ihracat konusunda bir takım sıkıntılar yaşayacağız, ama bu sürecin sağlıklı bir şekilde başa dönmesi en büyük temennimiz. İhracat özellikle haziran ve kasım aylarında gayet güzel bir ivme ile devam etti. Ama şu anda üretimdeki biraz eksilme bunu olumsuz yönde etkileyecek" dedi.

 

"TRAKYA'DA BİNLERCE ÇALIŞAN VAR"


Trakya bölgesinde 24 OSB bulunduğunu ifade eden Noyan, "Burada binlerce çalışanımız var. Onların sağlığı her şeyin önünde geliyor. Sanayicilerimiz bu konuda ilk günden itibaren üstüne düşeni en iyi şekilde yapmak için personelin sağlıklarını düşünerek çalışmalar yaptı. Ama kasım ayı soğukların başlaması dünyada, ülkemizde de bu artış ciddi anlamda etkili oldu" şeklinde konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10