Öztrak: Hükümet salgınla mücadele edemedi

CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, hükümetin salgınla mücadele edemediğinin ve süreci çok kötü yönettiğinin her geçen gün biraz daha ortaya çıktığını belirterek,

Tekirdağ 11.12.2020 16:56:00 0
Öztrak: Hükümet salgınla mücadele edemedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, dün düzenlediği basın toplantısında, "Sonunda gördük ki; saray, salgınla mücadele etmemiş. Vaka sayılarını eğip bükerek gerektiğinde de gizleyerek milletimizden gerçekleri saklamış. Artık mızrak çuvala sığmayınca vaka sayılarını açıklamaya başladılar. Türk Tabipleri Birliği, 'Bu vaka sayıları da gerçeği yansıtmıyor, vaka sayısı çok daha fazla' diyor. Ama bu iskontolu rakamlarla dahi, günlük vaka sayılarında Türkiye, Avrupa’da birinci, Asya ülkeleri içinde ikinci, Tüm dünyada ise dördüncü" diye konuştu.

 

"BİLİM KURULU'NDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

 

Bilim Kurulu’ndan bir açıklama beklediklerini kaydeden Öztrak, "Hkümet önerilen tedbirlerin hangilerini uyguladı, hangilerini uygulamadı? Neden uygulamadı? Ağustos böceği gibi türküyle, şarkıyla zaman geçirmek yerine yaz boyunca neden gerekli önlemler alınmadı? Bunları hepimiz öğrenmek istiyoruz. Dün nihayet toplam vaka sayısı açıklandı. Gördük ki, ülkemizde toplam vaka sayısı 1 milyon 750 bine dayanmış. Bu vaka sayısı ile dünyada ilk on ülke arasına girmişiz. Peki, Bakanlığın Dünya Sağlık Örgütü’ne raporladığı toplam onaylanmış vaka sayısı kaç? 872 bin 93. Arada iki kattan fazla fark var. Bu yapılan hem milletimize hem de dünyaya karşı büyük bir ayıptır. Bu skandal Türkiye’nin resmi verilerine güveni bitirecek ağırlıktadır" dedi.

 

KORONAVİRÜS AŞISI İDDİALARI

 

CHP'li Öztrak, aşıyla ilgili ortada çok ciddi iddiaların bulunduğunu dile getirerek,  "Aşıların saray sosyetesine ve AK Parti'lilere bir süredir zaten yapıldığı söyleniyor. Milletvekilimiz bu iddiaları Sağlık Bakanı’na sordu. Bakan bu iddiaları net bir şekilde yalanlayamadı. Yuvarlak cevaplar verdi. Bu konu, yuvarlayarak geçiştirilecek bir konu değil. Hiç olmazsa aşıda partizanlık yapmayın. Bari aşıda yandaşlık olmasın. Torpil olmasın. Biz bunun da takipçisi olacağız" ifadelerini kaydetti.

 

"TÜM HÜKÜMETLER YARDIM GÖNDERDİ, BİZDE İBAN GÖNDERİLDİ"

 

Salgında tüm hükümetlerin vatandaşlarına yardım gönderdiğini, Türkiye'de ise vatandaşlara İBAN numarası gönderildiğini aktaran CHP'li Faik Öztrak, şöyle devam etti: "Millete beş maskeyi bile dağıtamadı. Devlete 40 yıl vergi veren esnaflarımıza salgında 40 gün bakamadı. Şu zor dönemde çiftçilerimizin tarlasına, traktörüne, ineklerine haciz koydular. Salgınla mücadele edeceklerine, verilerle mücadele ettiler. Canla başla çalışan CHP’li belediyelerle mücadele ettiler. Aşevlerinin parasına bile el koydular. Beşiktaş’ta terör şehidi gencimizin babasına, bağlaya bağlaya 121 lira maaş bağladılar. Aradan geçen zamanda, bu aylık da ola ola 192 lira 59 kuruş oldu. Kendilerine ise maaşlarının dışında, 18 bin liralık hakkı huzur takdir ettiler. Ama Cumhurbaşkanı Yardımcısı devlette kimin ne aldığından haberdar değil.Yetmedi dün de Tunus’a 5 milyon dolar hibe verdiler. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Sarayın beslemelerinin 47 milyon dolarlık Fransız jeti aldığı gün, Samsun’da 45 yaşında bir vatandaşımız, eline 'iş, aş' yazarak yaşamına kıydı. Millet artık cinnet getiriyor. Salgında milletimizin payına acı reçete, el âleme, milyonlarca dolarlık çekler keşide… Hep diyoruz 'bunlar el iyisi' diye… Milletin vergileriyle, duran, uçan, kaçan saraylarda oturup milletimizi unuttular. Tüm bu kibri, tüm bu şımarıklıkları milletimiz görüyor. Saray sosyetesinin ve beslemelerinin notlarını veriyor. Milleti unutanları evlerine göndermek için, sabırsızlıkla gün sayıyor. O gün geldiğinde de bunlara yerlerini gösterecek."

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10