DEVA'dan kadın cinayetlerine tepki

Konya'nın Çumra ilçesinde 6 aylık hamile kadının öldürülmesinin ardından bir açıklama yapan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Tekirdağ İl Kadın Politikaları Başkanı Av. Hilal Üner Ã?

Tekirdağ 18.12.2020 17:22:00 0
DEVA

Çumra'da 6 aylık hamile olan Zadife Y.’nin pompalı tüfekle öldürülmesinin ardından kadınlara yönelik erkek şiddetine Türkiye’nin her bölgesinden tepkiler geldi. Kadın cinayetlerinin önlenememesi, şiddetin boyutlarının her geçen gün artması konusunda açıklama yapan DEVA Partisi Tekirdağ İl Kadın Politikaları Başkanı Av. Hilal Üner Özcan, “Türkiye’nin her bölgesinde her gün kadınlarımız katlediliyor. Sosyal hayatlarından vazgeçirilmiş ve mücadele etme fırsatı olmayan kadınlarımızın arkasında olmak zorundayız" ifadelerini kaydetti.

 

"MÜCADELE ETMELİYİZ"

 

Devletin kadınlarımızın arkasında olması gerektiğine dikkat çeken Özcan, "35 yaşında hamile bir kadının eşi tarafından katledildiği bir ülkede; artık ölümleri, şiddeti ve yaşananları normalleştirmekten vazgeçmeliyiz. Kadın erkek farketmeksizin farkındalık yaratmak için mücadele etmeli ve kadınlarımızı güçlü kılabilmek, onlara mücadele edebilme fırsatı yaratabilmek için daha fazla çalışmalıyız” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10