Öztrak: Akıl, ahlak ve adalet öldü

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, genel merkezde MYK gündemi hakkında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti döneminde ülkede aklın, ahlakın ve

Tekirdağ 22.12.2020 16:26:00 0
Öztrak: Akıl, ahlak ve adalet öldü

CHP MYK'nın gündeminde, her geçen gün derinleşen devlet krizi, milleti yoksulluk bataklığına çeken ekonomik kriz, Covid-19 salgınının yönetiminde ortaya çıkan sorunlar ve bunların sonucunda Türkiye'de yaşanan “büyük buhran”ın olduğunu kaydeden CHP'li Öztrak, şöyle dedi: "Milletin çift diplomalı evlatları işsiz gezerken, doktoralı gençlerimiz iş bulamazken, Saray sosyetesinin, sahte diploma kullandığı mahkeme kararıyla sabit beslemeleri, kamu bankalarına yönetim kurulu üyesi olarak atanıyor. Peki, tecrübeli bankacıları bir telefonla işten attıran, Genel Müdür Yardımcısı olmalarına imkan vermeyen BDDK yönetimi bu arada ne yapıyor? Hiçbir şey yapmıyor. Kurumlardaki ve kurallardaki çöküş devlet krizini derinleştiriyor."

 

"MIZRAK ÇUVALA SIĞMADI"

 

Salgınla ilgili gerçek sayıların, “Hasta sayısıydı, vaka sayısıydı” denerek aylarca gizlendiğini, sonra bir gece mızrağın çuvala sığmadığını ifade eden Öztrak, "Ülkemizde gerçek vaka sayısının öyle 5-6 bin değil, 30 bin olduğu ortaya çıkıverdi. Biz; 'Bu sayı 10 bin, 20 bin, 30 bine çıkarken hangi önlemler alındı?' diye sorduk; cevap yok. 'Gizlenen sayıların milletimizi rehavete sevk etmesi, yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olmadı mı?' diye sorduk; tık yok. 'İnsanlarımızdan bilgiyi gizleyerek hayatlarını yitirmelerinin tek sorumlusu Saray istifa etmeli!' dedik. Ama sarayın kibirlisi kulaklarının üstüne yatmaya devam etti. Saydamlık olmayınca, hesap vermek olmayınca, devlet krizi derinleşiyor" diye konuştu.

 

"AKIL ÖLDÜ, AHLAK ÖLDÜ, ADALET ÖLDÜ"

 

CHP'li Faik Öztrak şöyle devam etti: "Ne demiş, Fatih Sultan Mehmet: 'Aklı öldürürsen ahlak da ölür. Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. Kadı'yı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün devlet de ölür.' 18 yılda bu memlekette akıl öldürüldü. Ahlak öldürüldü. Adalet öldürüldü. Temel hak ve hürriyetler öldürüldü. İşte bugün, bu nedenle bu buhranı yaşıyoruz, bu nedenle bu devlet krizini yaşıyoruz. İşte bugün, bu nedenle memlekette kimse canından, malından emin değil. Bunu sadece biz demiyoruz. Dünyanın itibarlı kurumlarının çalışmaları da böyle söylüyor. Geçtiğimiz günlerde, CATO Enstitüsü’nün İnsani Özgürlük Endeksi yayınlandı. Kişisel ve ekonomik özgürlüklerle ilgili 76 göstergenin kullanıldığı bu endekste 2015 yılında 62. sıradaydık. 2017 yılında 84. sıraya indik. 2020’de 162 ülke arasında 119. sıraya düştük. İnsani Özgürlükler liginde ucube başkanlık projesinin düğmesine basıldıktan sonra 57 sıra, tek adam vesayet rejimine fiilen geçildikten sonrada 35 sıra birden düşmüşüz. Aslında düşmemişiz, çakılmışız. Şimdi bizim olduğumuz bu ligde, şimdi bu ligde biz Gambiya’yla, Tanzanya’yla, Vietnam’la, Gabon’la, Togo’yla aynı yerlerde bulunuyoruz."

 

ÖNÜNE KONAN METİNLERİ OKURKEN DİKKATLİ OLSUN

 

"Bu ucube rejim geldi geleli, ülkemizde ekonomik ve kişisel özgürlükler dip yaptı. Böyle bir ülkeye uluslararası yatırımcı gelir mi? Yatırım yapılır mı? Biz bunları söylüyoruz Cumhur İttifakı, Çamur İttifakı oluyor. Sağa sola çamur atıyor. En sevdiği de, Cumhuriyet Halk Partisi’ne bulaşmak. Sarayın kibirlisi, önünü konan metinleri okurken daha dikkatli olmalıdır. Bugün parti kapatmaktan bahseden, onların ufak ortağı Sn. Numan Kurtulmuş’a ayar vermeye kalkıyor ama Sarayın kibirlisi sessiz. Bu ikrardan geliyor herhalde. Bu ülke de mahkeme kararı olmadan, milletin malına mülküne çöken, kayyım atayan da yine onların iktidarı. Yine bu ülkede, 'Kuruydu, yaştı' demeden, on binlerce memuru işten atan, aileleriyle beraber 'Ağaç kabuğu yesinler' diyen de onlar. Bugün bağımsız medya kuruluşları Halk TV’ye, TELE-1’e yayın durdurma yasağı veren, Cumhuriyet gazetesine, BirGün’e ve Sözcü’ye ilan kesme ve vergi cezaları yağdıranda onlar. Kendi partililerinizi korkutmak için söylediğiniz her şeyi, bugün siz yapıyorsunuz."

 

"KİMSE MALINDAN VE CANINDAN ŞÜPHE ETMEYECEK"

 

"Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu ülkede namusuyla çalışan, alın teri döken, taş üstüne taş koyan, hiç kimse tekrar söylüyorum hiç kimse, malından, mülkünden, canından şüphe etmeyecek. Herkes canından, malından emin huzur içinde yaşayacak. Ancak bugün ballı ihaleleri kapıp, milletin vergileriyle, kirli ilişki çarklarını yağlayanlar, tabi ki hukukun önünde bunun hesabını verecekler. Yandaşa dolarla avroyla garanti veren astarı yüzünden pahalıya gelen, milletin geleceğine ipotek koyan, Kamu-Özel İşbirliği projelerinin sözleşmeleri iptal edilecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hukuk siyasetin aracı olmayacak. Yargıçlar, talimatla değil; milletimiz adına, yasalara ve vicdanlarına göre karar verecekler. Çünkü hukuk ve adalet, ekmek gibi, aş gibi, su gibi, o partili, bu partili demeden herkese lazım."

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10