İsrafı durduramıyoruz!

Türkiye'de açıklanan verilere göre, her gün 12 milyon ekmek çöpe atılıyor ve israf ediliyor. Bir başka deyişle her yıl yaklaşık 4.5 milyar ekmek ya da 1.5 milyar doları milletçe çöpe atıyoruz

Çerkezköy 23.12.2020 11:51:00 0
İsrafı durduramıyoruz!

Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde bulunan bir çöp konteynerin içine kişi ya da kişilerce bir yığın ekmeğin atılmasına mahalleden gelip geçen vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

 

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Milletin yiyecek ekmek bulamadığı bir dönemde birçok farklı yolla değerlendirilebilecek olan bu ekmelerin çöpe atılmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Millet ekmek bulamazken bunlar çöpe atıyorlar. Bir de bunların amacı ne, anlamış değiliz. Türkiye'de ve dünyada açlık ve yoksulluk çeken insanlar varken, bu kadar ekmeğin çöpe atılması çok üzüntü verici. Çöp yerine ihtiyacı olan birilerine verilmesi daha uygun olurdu. Bu zamanda ekmeğin değeri paha biçilemez. Bu bölgeye atılan ekmekler doğa hayvanlarına atıldı desek, o da yok. Hepsi poşetli ve bir noktaya atılıvermiş” diyerek duruma tepki gösterdiler.  Bazı hayvanseverler ise sokak hayvanları için çöpteki ekmekleri toplayarak, hayvanların karınlarını doyurup israfın önüne geçti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10