Kaplan: Ergene simsiyah zehir akıyor

AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ergene Nehri temiz temiz, gürül gürül akıyor" sözlerini eleştiren İYİ Parti'li Enez Kaplan, Ergene'nin şu anda

Tekirdağ 24.12.2020 13:16:00 0
Kaplan: Ergene simsiyah zehir akıyor

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez Kaplan, Genel Kurul'da Çevre Kanunu Teklifi üzerinde yaptığı konuşmada, karbon salımını en aza indirmek için yakın mesafelerde bisiklet kullanımının teşvik edilmesini, bu sayede karbon emisyonlarının azalabileceğini, obezitenin önlenebileceğini ve daha gürültüsüz şehirlerde yaşama imkanı sağlanabileceğini belirtti. Konuşmasında çevre sorunlarına da değinen Kaplan, en büyük tehlikenin yeşilin yok olduğu, suyun kirlendiği, imara, maden aramaya veya ranta açılan yerlerin olduğunu söyledi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YANIT

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, “Ergene Nehri temiz temiz, gürül gürül akıyor” sözlerini eleştiren İYİ Parti'li Enez Kaplan, Ergene'nin şu anda bile simsiyah zehir aktığını, etrafa pis kokular saçtığını ifade etti. Ülkenin su kaynaklarının fabrika atıkları tarafından kirlenmesiyle, yeşili katlederek sulanabilir tarım arazilerinin imara açılmasıyla, orman alanlarının yabancı maden arama şirketlerine devredilmesiyle çevrenin korunmasının mümkün olmadığını kaydeden Kaplan, İYİ Parti teşkilatları olarak yaşanabilir, temiz ve sağlıklı bir Türkiye vaadettiklerini söyledi.

 

"FAİZE VE YOKSULLUĞA MAHKUM OLUYORUZ"

 

İYİ Parti'li Kaplan; ormanı, suyu, denizi, tarımı, hayvancılığı koruyacak güçlü tedbirler alınmasını isteyerek, “Bundan 20 sene önce kendi kendine yetebilen ender ülkeler arasındaydık. AKP iktidarları kaynaklarımızı iyi yönetemedi. Ekonomik olarak her geçen gün daha kötüye gidiyoruz. Faize ve yoksulluğa mahkum oluyoruz” dedi. TBMM Genel Kurulu'nda yasama çalışmaları hakkında AK Parti milletvekillerine de seslenen Kaplan, “Meclise getirilen karmaşık torba yasa teklifleriyle çevre gibi yaşamsal bir konuyu bile doğru düzgün tartışılamaz hale getirdiniz. Gelin şu torba yasaları meclise getirmekten vazgeçin! Çevrenin korunması gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir ülke bırakabilmenin ilk adımıdır. Enine boyuna sadece çevreyi konuşalım, tartışalım, doğru bir yol bulalım” diye konuştu.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10