EYT'liler, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile video konferans toplantısında bir araya gelerek, sorunlarını dile getirdiler. CHP lideri Kılıçdaroğlu, EYT Sosyal Yardımlaşma

28.12.2020 17:44:00 0
EYT

Toplantıya Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve Türkiye'nin çeşitli illerinde resmi olarak kurulmuş 23 dernek başkanı katıldı. Çerkezköy'de faaliyetini sürdüren Trakya EYT Derneği Başkanı Erdal Öztürk'ün de katıldığı toplantıda, Kılıçdaroğlu tüm hak kaybına uğramış kişilerin EYT'yi örnek alarak örgütlenmeleri gerektiğini söyledi.

 

 

"HÜKÜMET ÇÖZÜM İÇİN ADIM ATMADI"

 

Kılıçdaroğlu, aile sigortası projesi ile emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına çözüm önerildiğini, ancak hükümetin çözüm için adım atmadığını ifade ederek, “Sosyal devlet fakirin fukaranın hakkını koruyan devlettir. Zenginden alıp yoksula kaynak ayıran devlettir. Bugün 5’li çete diyoruz mesela, devletin dolar bazında en büyük kaynaklarını alan, kendi geleceklerini garantiye almak için de Londra mahkemelerini yetkili kılan çete. Sadece onlardan alınan parayla değil siz, hem aile destekleri sigortası hem beklediğiniz haklar teslim edilir. Adı asgari ücret, Türkiye’de oldu ortalama ücret. İnsanların yüzde 60’ı asgari ücret alıyor. Bireysel olarak eleştiriler yapıyoruz ama kitlesel olarak yaptığımız eleştirinin gereğini yapmıyoruz” diye konuştu.

 

"PARA YOK DİYORLAR, İŞTE SİZE KAYNAK"

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın vergi cenneti ülkeler listesini güncellememesine yönelik eleştirilerini de dile getirerek, “EYT’lilerin durumunu düzelteceğiz de bizde para yok’ diyorlar. Bakın bir kararname çıkaracaklar, oralardan gelen her parayı yüzde 30 oranında vergileyecekler. İşte size kaynak” ifadelerini kaydetti.

 

5 MİLYON İMZA KAMPANYASI SÜRÜYOR

 

Toplantıda konuşan Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ise "Türkiye genelinde Cumhurbaşkanlığına sunulmak üzere başlattığımız 5 milyon imza kampanyası devam ediyor. Tüm mağdur arkadaşlarımızı derneğimize bekliyoruz" dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10