Çerkezköy Belediyesi'nden rekor asgari ücret: 3.209 TL

Yılın son gününde belediye çalışanlarıyla buluşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediye emekçilerine müjde vererek, yeni yılda belediyenin uygulayacağı asgari ücretin 3 bin 209 lira olaca

Çerkezköy 31.12.2020 17:40:00 0
Çerkezköy Belediyesi

Yılsonu buluşmasında belediye çalışanlarıyla Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Belediye Başkanı Vahap Akay, 2020 yılını değerlendirdi. Tüm dünya, Tekirdağ ve Çerkezköy için 2020 yılının zor geçtiğini belirten Akay, "En önemli durumumuzun sağlık olduğunun farkına vardığımız kötü bir yılı geride bırakıyoruz. Bugün son gün. Dolayısıyla 2020 yılında öncelikle tabi ki sağlık çalışanlarımıza büyük bir şükran borcumuz var. Onlara buradan sevgilerimizi, saygılarımızı gönderiyoruz. Yine 2020 yılında zor şarlara rağmen yine sahada, vatandaşa hizmet etmek üzere çalışan siz belediye çalışanlarımız var. Bu zor dönemde tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerini ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kaydetti.

 

 

"EN ÖNEMLİ İŞİMİZ, EMEKÇİLERİN HAKLARI OLDU"

 

Çerkezköy Belediyesi olarak, son 7 yıldır en çok önem verdikleri konunun işçilerin alın terinin karşılığı olan maaşlarını zamanında ödemek olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Hak edilen maaşlarınızı hak edilen zamanda siz değerli çalışanlarımıza ödemeyi bir görev bildik. Verilebilecek hakların tamamının yasanın elverdiği şekilde elimizden geldiğince vermeye çalıştık. Verilebilecek hakların tamamını bundan sonra da inşallah vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Sosyal demokrat belediyecilik anlalışına göre, emeğin en yüce değer olduğuna vurgu yapan Akay, emeğin hakkının teslim edilmesinin kendileri açısından son derece önemli olduğunu dile getirdi.

 

"TÜM ÇALIŞANLARIMIZIN HAKKI VAR"

 

Belediye Başkanı Akay, görevleri başında bulunan tüm çalışma arkadaşlarının Çerkezköy Belediyesi’ni temsil ettiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Bu yüzden sevgi içerisinde, saygı çerçevesinde bir arada çalışmak bizim en önemli görev anlayışlarımızdan bir tanesi. Bu çerçevede çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. İşçisi, memuru, sözleşmelisi, belediyenin tüm çalışanlarıyla hepimiz Çerkezköy Belediyesi’nin birer temsilcisi ve belediyenin birer yüzüyüz. Bu belediyede uzun yıllar hizmet eden ve yakın zamanda işe girmiş arkadaşlarımla beraber Çerkezköy Belediyesi’nin tüm yatırımlarında tüm belediye çalışanlarımızın hakkı var, hukuku var. Dolayısıyla yapılan her güzel iş belediye çalışanlarımızın yani sizlerin eseri. Biz bunu biliyoruz ve buna inanıyoruz. Bu çerçeveden bakarak elimizden geldiği ölçüde, yasanın bize vermiş olduğu yetkilerle bu hakları koruma mücadelesi içerisinde bugüne kadar olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Tüm çalışma arkadaşlarıma, bugüne kadar yürüttükleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah 2021 yılı sağlıkla, sıhhatle, huzurla, mutlulukla, sevdiklerimizle yan yana olacağımız, birbirimize uzaktan selam vermeyip sımsıkı sarılacağımız bir yıl olsun. Sağlıklı bir yıl, mutlu bir yıl olsun.”

 

AKAY, EN DÜŞÜK ÜCRETİ 3 BİN 209 LİRA YAPTI

 

Asgari ücretin geçtiğimiz günlerde açıklandığını hatırlatan Başkan Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi’nde bu aydan itibaren uygulayacakları en düşük net maaşın 3 bin 209 lira olacağını müjdesini verdi. Akay, “Bunun üzerine yemek, yol ve diğer haklar ilave edilecek. Biz birbirimizi biliyoruz, biz birbirimize inanıyoruz. Hepimizin hedefi hep beraber bu topraklara hizmet etmek. Biz de bu görevle, bu sorumlulukla, bu inançla 2021 yılına giriyoruz. Çerkezköy Belediyesi’nin tüm çalışanlarına yeni, umutlu bir yıl diliyorum” ifadelerini kaydetti. Konuşmasının ardından günün anısına belediye çalışanları ile birlikte selfie çeken Belediye Başkanı Akay'ı, belediye çalışanları uzun süre alkışladılar.

 

KADEME KADEME YÜKSELİYOR

 

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birol Öztürk de yaptığı konuşmada, “Personel A.Ş.’nin 343 çalışanı için 2021 yılında uygulanacak olan asgari ücret net 3 bin 209 TL olarak belirlendi. Bekar çalışanın alacağı ücret 3 bin 550 TL, evli çalışanın alacağı ücret 3 bin 630 TL, 1 çocuğu olan çalışanın alacağı ücret 3 bin 670 TL, evli ve 2 çocuğu olan çalışanın alacağı ücret 3 bin 700 TL, 3 çocuğu olan çalışanın alacağı ücret 3 bin 800 TL olacak” ifadelerini kaydetti. Öte yandan Çerkezköy Belediyesi’ne bağlı Personel A.Ş. bünyesinde çalışanlara yılbaşı paketi hediye edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10