Belediyenin ucuz ekmeğine yoğun ilgi

Ergene Belediyesi'nin vatandaşların ucuz ekmeğe ulaşması için uyguladığı Halk Ekmek projesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. İlçede her gün 5 bin ekmek belediye tarafından üretilerek vatandaÅ?

Ergene 3.01.2021 15:59:00 0
Belediyenin ucuz ekmeğine yoğun ilgi

Sosyal belediyeciliğe yönelik uygulamalarıyla dikkat çeken Ergene Belediyesi, halk ekmek büfeleri aracılığıyla ilçe sakinlerine 1 liradan ekmek sunuyor. Yeni bir belediye olmasına karşın 20 yıllık 30 yıllık belediyelerin yapamadığı projeleri hayata geçirip, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunduklarını ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, pandemi döneminin de çalışmalarını aksatmadığını, aksine ekmek üretimine hız kazandırdıklarını söyledi.

 

YÜKSEL: ÖNEMLİ BİR PROJE

 

Ergene Belediyesi olarak her zaman ilçe sakinlerinin yanında olduklarına dikkat çeken Başkan Yüksel, "Ekiplerimiz vatandaşlarımızın ucuz ekmek tüketimini sağlamak için adeta seferber oldular. Sosyal belediyeciliğin gereği olan halk ekmek projesini ilçemizde başlatmamız ve sürdürmemiz özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin bütçelerin katkı sağlamak adına son derece önemliydi” ifadelerini kaydetti.

 

YENİ SATIŞ NOKTALARI OLUŞTURULACAK

 

Yaşanan pandemi dönemi nedeniyle vatandaşların karşı karşıya olduğu sıkıntıları bildiklerini ve maske ve dezenfektan dağıtımı başta olmak üzere vatandaşın gereksinim duyduğu her alanda yanlarında olduklarının altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene’de yaşayan herkesin derdi ile dertleniyor, ihtiyaç duyduğu anlarda vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Bu doğrultuda da Ergene Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ucuz ekmeğe erişmesini sağlamak maksadıyla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz ve bundan sonra da devam edeceğiz. Nüfus yoğunluğunun olduğu mahallelerimizde vatandaşlardan gelen talepleri de göz önünde bulundurarak yeni satış noktaları da oluşturacağız” diye konuştu.

 

GÜNDE 5 BİN EKMEK ÜRETİLİYOR

 

Velimeşe Mahallesi’ndeki ekmek fırınında üretilen ve ilçenin çeşitli mahallelerinde bulunan halk ekmek satış noktalarından vatandaşlara ulaştırılan halk ekmeğin 6 ayrı noktada satışının yapıldığını ve günlük ortalama 5 bin civarında ekmek üretilerek satıldığını kaydeden Belediye Başkanı Yüksel, “Bugüne kadar Trakya bölgesinde ilkleri hayata geçiren belediye olduk, olmaya da devam edeceğiz. Vatandaşımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. Ergene Belediyesi’nin halk ekmek satış noktaları aracılığı ile satışa sunduğu ekmeklerden alan vatandaşlar, 1 lira olan ekmek fiyatından memnun olduklarını ifade ettiler.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10