Öztrak: Bu, kul hakkı yemenin daniskasıdır

MYK toplantısı sonrasında gündemi değerlendiren CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Şimdi çıkmışlar memura ve memur emeklisine vere vere yüzde

Tekirdağ 4.01.2021 17:03:00 0
Öztrak: Bu, kul hakkı yemenin daniskasıdır

CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Genel merkezde düzenlediği basın toplantısında hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan Öztrak, "Bu toprakların hamurunda kin ve nefret yoktur. Siyasette münakaşa tabi ki olur ama sonuçta milletin meselelerinin müzakere ile çözülmesi asıldır. Kin, nefret ve gözü dönmüşlük bu toprakların öz kültürüne yabancıdır" dedi.

 

"VİTRİN MANKENİ" SÖZLERİNE SERT TEPKİ

 

Sarayın milletin kendisine vereceği notu anketlerde görmeye başladıkça şirazesinden iyice çıktığını kaydeden CHP'li Öztrak, "Bir cuma namazı çıkışında dilinin zembereği yine boşaldı. Koltuğunu koruma hırsıyla milletimizin değerlerini kaşıyıp kanatarak, partimizde siyaset yapan kadın üyelerimize kendi partisinde siyaset yapmadıkları için vitrin mankeni dedi. Testinin içinde ne varsa ağzından da o dökülür. Biz bu aşağılayıcı dili ilk defa duymuyoruz. Bu ne ilk ne sonuncusu olacak. Bana oy vermeyen kadın vitrin mankenidir diyen zihniyet çıkmış 2021 yılında reform yapacağını söylüyor. Kadın cinayetleri son yıllarda katlanarak arttıysa nedenleri bu barbar zihniyette aranmalıdır. Kadını vitrin mankeni olarak görenler kadın cinayetlerini önlemek için tedbir alır mı? Kadın erkek eşittir, siyaset yapmak kadının da erkeğin de hakkıdır. Cuma namazı çıkışı gönlünü kırdığı bu ülkenin tüm kadınlarından samimi bir özür dilemesini bekliyoruz" diye konuştu.

 

"EMEKLİYE VERE VERE YÜZDE 7.36 ZAM VERECEKLER"

 

TÜİK'in dün açıkladığı enflasyon rakamlarına da değinen CHP'li Faik Öztrak, "TÜİK enflasyonuyla ekonomistlerin hesapladığı enflasyon arasında dağlar var. Şimdi çıkmışlar memura ve memur emeklisine vere vere yüzde 7.36 zam verecekler. İşçi ve esnaf emeklilerine verdikleri zam ise sadece yüzde 8.36. Bu kul hakkı yemenin daniskasıdır. Bir yandan havuz müteahhitlerine gidecek köprü ücretlerine yüzde 26 zam yapacaksınız, sonra da memura ve emeklinin maaşına gelince komik zamlar vereceksiniz. Asgari ücreti de 3 bin 100 bile yapamayacaksınız. Enflasyon rakamlarını makyajlayarak milletin çocuğunun rızkına el uzatan bir iktidar iki cihanda da iflah olmaz. Gerçek enflasyonun yüzde 14.6'dan çok daha yüksek olduğunu vatandaşlarımız zaten hissediyor" dedi.

 

"BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ AYAKTA"

 

AK Parti milletvekili aday adayı olan Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını da eleştiren Öztrak, "Boğaziçi Üniversitesi ayakta. Saray vesayet rejiminde dışarıdan bir rektör atandı. Biz bu rejime boşuna tek adam vesayet rejimi demiyoruz. Geçmiş uygulamalardan biliyoruz ki saraya sadakat olduktan sonra rüşvet yemek, sahte diploma kullanmak sarayın vitrinine yerleşmek için hiçbir engel teşkil etmiyor" şeklinde konuştu.

 

"ÇOCUKLARIN HAYATI HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR"

 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP'li Öztrak, Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon liranın SMA'lı çocukların tedavisi için aktarılması çağrısıyla ilgili soruya, "Bu ülkenin küçücük çocuklarının hayatı her şeyden önemlidir. Çocuklarımızın yaşamı söz konusuysa bu mutlaka siyaset üstü kalması gereken bir konudur. Aileler perişan. Seslerini Türkiye'ye duyurmaya çalışıyorlar. Sağlık Bakanlığı acılı ailelerin sesini kesmeye çalışacağına insanların çığlığına kulak verirse o zaman görevini yapmış olur" diye yanıt verdi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10