Çetin: TESKİ'nin 64 milyonluk kredisi onaylandı

Kapaklı Belediye Meclisi 2021 yılının ilk meclis toplantısını dün gerçekleştirdi. Toplam 24 maddenin görüşüldüğü toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, TESKİâ€

Kapaklı 5.01.2021 17:36:00 0
Çetin: TESKİ

Kapaklı Belediyesi, 2021 yılını ilk meclis toplantısını dün saat 14.00’da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yaparken, toplantıya mazeret bildiren Nalan Çolak, Eray Güner ve Şakir Sezgin katılmadı.

 

 ZOR BİR SENE GEÇİRDİK

 

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 2020 yılının tüm dünyada bir sürü sıkıntılarla yüzleştiği bir yıl olduğunu kaydetti. Çetin, “ Sağlığın kıymetini bir kez daha anladığımız, maskesiz yaşamdan maskeli bir yaşama geçtiğimiz, bütün alışkanlıkların, sosyal hayatın, duyguların, her şeyin değiştiği bir yıl oldu maalesef.Hepimizin dersler çıkarması gerekiyor. Tüm olumsuzluklara ve sıkıntılara rağmen ülke olarak, ilçe olarak birçok yere göre olumlu çalışmaları sizlerle birlikte hayata geçirmeye gayret ettik” diye konuştu.

 

ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

 

2021 yılında koronavirüs hastalığından kurtulma temennisinde bulunan Çetin” İnşallah tekrar eski günlerimize kavuşuruz. 2020 yılında Kapaklı Belediyesi olarak ilçemizdeki sağlık kurumlarına destek verdik. Ayrıca belediye personelimizin büyük kısmı Vefa Destek grubunda yer aldı. Esnek çalışmaya rağmen arkadaşlarımızın gayretleriyle çalışmalarımızı tamamladık. 2021 yılında daha ciddi, daha önemli yatırımlarla, projelerle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

 

GELİR BÜTÇEMİZ İSE 117 MİLYON 990 BİN TL OLMUŞTUR

 

Çetin, “ Kapaklı’da 2020 yılında gider bütçesi 130 milyon TL olarak gerçekleşti. Buna karşılık gelir bütçemiz ise 117 milyon 990 bin TL olmuştur. Pandemiye rağmen, birçok vergiyi toplayamadığımız bir dönemde, esnafların zor durumda olduğu bir dönemde, vatandaşın da sıkıntılı döneminde elimizde nispeten olumlu bir tablo var. Bu tabloyu gerçekleştirirken, birim müdürlerimizle birlikte yaptığımız toplantılarda, fuzuli masraflardan, fahiş fiyatlardan uzak bir yönetim anlayışını belirtmiştim. Sağ olsunlar bu konuda çabaları yılsonu itibariyle önümüzdeki verilerle bizi memnun etti. 2021 yılı gider bütçesini 200 milyon TL olarak öngördük.  Eğer normalleşme gerçekleşirse ve hedeflediğimiz projeleri hayata geçireceğimiz kaynakları elde edersek, bu bütçeyi de önemli ölçüde gerçekleştireceğimize, yaklaşacağımıza inanıyorum. Çünkü Kapaklı’nın gerçekten eksiği çok, ihtiyacı çok. Bunları gerçekleştirmek, bu hizmetleri Kapaklı’mıza kazandırmak bizim görevimiz. Meclisle, belediye personelimizle birlikte halkımızın beklediği bu hizmetlerimize inşallah 2021 yılında devam edeceğiz” dedi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Çetin’in konuşmasının ardından kadro değişikliği ile kepenk kapatan ve servis yapamayan işletmelere bir defaya mahsus 3 bin TL destekte bulunulması konusu gündeme eklendi. Açılış yoklama, saygı durulunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Mahallesi 451 ada 4 parselde bulunan toplam 94 metrekarelik belediye hissesinin satılması talebi oy birliği ile kabul edilirken, Ardahan Çıldır Belediyesi ile kardeş belediyesi olma konulu yazı ise Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ 

 

Meclis üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına 2021 yılında ödenecek aylık ödenek konulu madde görüşülmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilirken, Denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere 2021 yılında ödenecek olan günlük ödeme miktarının belirlenmesi konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  Zabıta Memurlarına 2021 yılında verilecek olan fazla çalışma ücretinin belirlenmesi konulu yazı Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilirken, Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 2021 yılında ödenecek huzur hakkının belirlenmesi konulu yazı ile tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan personelin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Kültür İşleri Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliği konulu yazı da Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilirken, dolu kadro değişikliği konulu yazı da oy birliği ile meclisten geçti. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, belediyenin görev ve yetki alanı içerisinde bulunan amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapılıp yapılmayacağı konusu da görüşülmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna gönderildi.

 

 

KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

 

Karaağaç Mahallesi 294 ada ve 295 adalar arasında kalan ‘Park, Yol ve Otopark’ alanının plan değişikliği yapılarak ‘Park, Yol ve Sosyal Tesis’ alanına dönüştürülmesi konulu yazı ise İmar Komisyonuna havale edilirken,  2 Haziran 2015 tarih 151 sayılı meclis kararı ile onaylı 1/1000 ölçekli İlave Revizyon İmar Planına Plan Notu eklenmesi ile ilgili plan değişikliğinin İmar Komisyonu’na gönderildi. Gündemin bir diğer maddesinde dolu kadro değişikliği konulu yazı oy birliği ile kabul edilirken, Temizlik İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması konulu yazı ile Sıfır Atık Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği konulu yazı Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.  Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliği konulu yazı, Aşevleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik konulu yazı ve Yazı İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması konulu yazı Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilirken, meclis daha sonra denetim komisyonu üyelerini belirledi.

 

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ

 

 Kapalı ve gizli oyla yapılan seçimlerde denetim komisyonuna 18’er oy alan AK Partili meclis üyeleri Naciye Topçu, Eray Güner, Özgür Cengiz, 15 oy alan CHP’li Ender Dubaz ve 14 oy alan Muzaffer Yıldıran seçildi. Ayrıca meclis üyeleri İbrahim Aktürk ve Tahsin Aras’a da birer oy çıktı. Toplantı 2021 yılı Meclis Tatil Ayının Belirlenmesi konulu yazının görüşülmesi ile devam ederken, meclisin tatil ayı Ağustos olarak belirlendi. Konuyla alakalı açıklama yapan Başkan Mustafa Çetin, “ Ağustos ayı olarak belirlediğimiz tatil ayını Büyükşehir Belediyesinin tatil ile alacağı karara göre aldığımız kararı bir sonraki mecliste revize edebiliriz” dedi.

 

İKİNCİ OTURUM PERŞEMBE GÜNÜ

 

Toplantı öncesi meclis gündemine eklenen boş kadro değişikliği konulu yazı oy birliği ile kabul edilirken, gündemin son maddesinde Millet İttifakı grubunun ‘pandemi tedbirleri dolayısıyla kapalı olan veya paket servis yapamayan işletmelere bir defaya mahsus olmak üzere 3 bin TL ödeme yapılması’ konulu önergesi görüşüldü. İlgili gündem maddesi ise görüşülmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Meclis komisyonlara havale edilen gündem maddelerini görüşmek üzere 7 Ocak Perşembe günü saat 14.00’de ikinci oturumda tekrar bir araya gelecek.

 

TEMİZLİK İŞLERİNDE EN DÜŞÜK AYLIK 4 BİN TL

 

Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Çalışanlarımızın sosyal haklarını iyileştirdik. Belediyede en fazla çalışanımızın olduğu temizlik işleri biriminde çalışan arkadaşlarımızın en düşük aylığını ortalama 4 bin TL öngördük” dedi.

 

64 MİLYONLUK KREDİYİ İLLER BANKASINA ONAYLATTIK

 

TESKİ’nin içme suyu ihalesini gerçekleştirmesi için 64 milyon TL’lik krediyi İller Bankası’ndan onayını gerçekleştirdiklerini kaydeden Çetin, “ Bu konuyla alakalı üç defa Ankara’ya giderek temaslarda bulundum. Dün beni ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a da konuyu bizzat ilettim. TESKİ’nin hızlıca asbest boruların değiştirilmesi ve içme suyu şebekesinin yenilenmesi için ihaleye çıkması gerekiyor. Akabinde ise bizde asfalt çalışmalarına başlamak istiyoruz. 64 milyon TL’lik krediyi TESKİ için kazandırmaya çalıştık. Yine TESKi’nin faaliyet alanları içerisinde olan su rezervlerini artırma ile ilgili çalışmayla ilgili bizzat bakanlarımızla görüştük ve DSİ kanalıyla Ayvacık Barajı’nın ihalesi yapıldı. Yavaş yavaş Kapaklı’ya yaklaştı. Kimin yaptığı önemli değil, Kapaklı’ya yapılmış olan bütün hizmetler bizim vatandaşımıza, ilçemize yapılmış hizmettir. Elimizden ne destek geliyorsa, ne yapabiliyorsak yapmaya hazırız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10