"Su Borularından Mamalık Üretme" projesi kaderine terk edildi

Çerkezköy Belediyesi'nin 2018 yılında hayata geçirdiği "Su Borularından Mamalık Üretme" projesi kapsamında, sokak hayvanları için hazırlanan ve kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen mama k

Çerkezköy 10.01.2021 17:42:00 0
"Su Borularından Mamalık Üretme" projesi kaderine terk edildi

Zarar verilen ve boruları sökülerek çalınan mama kaplarının artık hiçbir işe yaramadığını belirten Çerkezköylü hayvanseverler, "Bu mama kaplarının yerini benimseyen sokak hayvanları, halen kapların yanına gelerek yiyecek arıyor. Ancak kaplar yerinde olmadığı için ya da kullanılamaz halde olduğu için başka kaplar kullanarak hayvanlara mama vermeyi sürdürüyoruz. Bu kapları kaderine terk eden belediyenin bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz" dediler. Boruları yerinde olmayan bazı mama kaplarına poşetle yiyecek asıldığına dikkat çeken hayvanseverler, duyarlı mahalle sakinlerinin hayvanları beslemeye devam ettiğini belirttiler.

 

"BAKIMINI YAPIP, SAYISINI ARTIRACAĞIZ"

 

Konuyla ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri ise mama kaplarının her hafta belediye görevlileri tarafından kontrol edildiğini belirterek, “Mamalıkların en kısa sürede bakımını yapıp, sayılarını daha da arttıracağız. Düzenli mamalama yaparak sokak hayvanlarımızın bu soğuk günlerde aç kalmamasını sağlayacağız” dediler.

 

"SU BORULARINDAN MAMALIK ÜRETME" PROJESİ NEYDİ?

 

Çerkezköy Belediyesi ve özel bir okul, 2018 yılının Kasım ayında “Su Borularından Mamalık Üretme” projesi ile kentte yaşayan sokak hayvanları için harekete geçmiş, şehrin çeşitli yerlerine mama kapları yerleştirmişti. Proje, ilçe sakinleri tarafından ilgiyle karşılanmıştı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kapların hizmete sunulması nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Çerkezköylülerin hayvan sevgisini pekiştirmek ve sokak hayvanlarını zorlu kış şartlarında yalnız bırakmamak adına bu projeyi kentimizde uygulamaya başladık. Plastik su boruları kullanılarak kentin belirli noktalarında konuşlandırmak üzere mamalık ve suluk üretip zorlu kış şartlarında kentimizde bulunan sokak hayvanlarının yanlarında olmak istiyoruz. Üretim ve montajı çok hızlı olan projemiz Çerkezköy halkında sokak hayvanları hakkında farkındalığı daha da arttıracak ve minik dostlarımız için daha yaşanılabilir bir yer yaratma fırsatımız olacak” demişti.

 

AKAY, "DAHA GENİŞ ALANLARA YAYMAYI PLANLIYORUZ" DEMİŞTİ

 

Mamalıkların ilk etapta Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi, Tokuçlar Sokak, Kent Park, Naim Süleymanoğlu Parkı, Halide Edip Adıvar Caddesi, Sabri Avcılar Parkı, Kızılpınar Mahallesi eski Belediye Binası önü ile Veliköy Mahallesi Sağlık Ocağı yanına monte edildiğini belirten Akay, "İlerleyen zamanlarda bu projeyi daha geniş alanlara yaymayı planlıyoruz” diye konuşmuştu.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10