Harita kırmızıdan yeşile döndü

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler Tekirdağ'daki vaka sayısında büyük düşüşe neden oldu. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında Tekirdağ'ın yoğunluk haritasının rengi, kır

Tekirdağ 12.01.2021 14:56:00 0
Harita kırmızıdan yeşile döndü

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, 265 ekip ile 200 bin kişiye filyasyon yaptıklarını ifade ederek, bu süre zarfında da hiç eksilmeden rehavete düşmeden hızlı bir şekilde sahaya intibak ederek çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendilerine öğütlediği şekilde sahayı tam anlamıyla preslediklerini ifade eden Kalkan, "Kurumlar arası, valimiz önderliğinde çok sağlam iş birliği gerçekleştirdik. Filyasyon ekip sayılarımızı yüksek oranda sürekli besledik. Araç ve ekip sayılarımız için iş birliği içinde, milli seferberlik ruhu içinde çalıştık. Bu çalışmamızda da hayırsever kurumların ve kişilerin katkılarıyla bez torbalar hazırladık. Hastalarımızın ilaçları, bakanlığımız tarafından hazırlanıp bizlere gönderilen kullanım broşürleri, dezenfektan ve maske bu torbaların içine koyuldu. Kapılar çalındı, 'geçmiş olsun' denildi, hep birlikte başaracağız mesajı verildi" diye konuştu.

 

FİLYASYON 200 BİN KİŞİYE UYGULANDI

 

İl genelinde 265 filyasyon ekibinin görev aldığını kaydeden Kalkan, şöyle devam etti: "Zaman zaman alevlerin olduğu dönemlerde sayılarımızı daha yukarılara taşımakla birlikte 265 filyasyon ekibimiz sahadaydı. Bu ekibimiz aynı zamanda 100'ün üzerinde araçla desteklendi. Hiç bir sıkıntı yaşamadan, yaşatmadan sürekli takviye ettik ekiplerimizi. 200 binin üzerinde insanımıza filyasyonu gerçekleştirdik. Yine bu gerçekleştirme sırasında da bilgilendirmelerimizi yaptık. Kurduğumuz ekiplerimizle de hastalar taşınmadan evlerde sürüntülerini alındı, laboratuvara hızlı şekil de ulaştırıldı. Aldığımız geri dönüşlere göre de sahada ekiplerimiz evlere bu hazırladığımız çantalar ile ziyaret ettiler. Birlikte, millet devlet dayanışması ruhuyla çalışmalarımızı sürdürdük. Şunu söyleyebilirim ki; bu bir dinamik süreçtir. Zaman zaman yükselmeler ve alçalmalar olacaktır, tam bağışıklamalar tamamlanıncaya kadar. Bu süre zarfında da hiç eksilmeden, rehavete düşmeden hızlı bir şekilde sahaya intibak ederek, çalışmalarımız sürdürmekteyiz."

 

TEKİRDAĞLILAR MEMNUN

 

Bu arada Tekirdağlılar da vaka sayısının düşmesinden memnun olduklarını söylediler. Vaka sayısının düşmesinde alınan önlemlerin büyük katkısı olduğunu belirten Necmiye Yılmaz, "Hijyene dikkat ediyoruz. Mesafe kurallarına uyuyoruz. Tekirdağ halkı önlemini alıyor bence. Gayet güzel" diye konuştu. Neriman Pehlivan da evden çıkmadıklarını belirterek,"Hijyene dikkat ediyoruz. Evlerden çıkmıyoruz, maske kullanıyoruz. Hayat evde güzel" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10