Albayrak: Özcan, yalan rüzgarı estirmeye devam ediyor

Sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında, Saray'ın Büyükyoncalı Mahallesi'ndeki yolun bozuk olduğunü öne süren AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan'a Tekirdağ Büyükşehir Beled

Saray 14.01.2021 15:45:00 0
Albayrak: Özcan, yalan rüzgarı estirmeye devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Siyasi rant elde etme hesaplarıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini kötülemeyi alışkanlık haline getiren Tekirdağ İl Başkanı Sayın Mestan Özcan, yine kendisinden bekleneni yapmış ve siyasi şovlarına bir yenisini daha eklemiştir. Kurumumuz ve bağlı kuruluşumuz TESKİ tarafından altyapısı yenilenen Saray Büyükyoncalı Mahallesi Atatürk Caddesi’nde yoğun yağmur yağışları sonrasında sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Sayın Mestan Özcan, yolun bozuk olduğunu öne sürerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin üst yönetimini hedef alan açıklamalar yapmıştır" dedi.

 

 

"POPÜLİZME MAHAL VERMEDEN HİZMET ÜRETİYORUZ"

 

Büyükyoncalı mahalle merkezinde yer alan Atatürk ve 1 Kasım caddelerinde uzun yıllar önce asbest ve PVC malzeme ile yapılmış altyapı hatlarının kullanım ömrünü doldurması, işlevini yitirmesi ve sağlıklı olmamasından dolayı TESKİ tarafından 2020 yılının ikinci yarısında altyapı yenileme çalışması başlatıldığını belirten Albayrak, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve sağlıklı koşullarda hizmet verebilmek adına yaklaşık 4 milyon TL’lik yatırım bedeliyle toplam 7 bin 650 metre içme suyu hattı inşa edilmiş ve ayrıca 4 bin 844 metre kanalizasyon iletim hattının kurulumu yapılmıştır. Öte yandan TREDAŞ tarafından aydınlatma direkleri de dahil olmak üzere toplam 11.400 metrelik elektrik hattı yeraltına alınmıştır. Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız tarafından bin 200 metre yağmur suyu hattı yapılmıştır. Şu ana kadar 5 bin metrekare baskı beton kaldırım yapılmış olup,  çalışmalar tamamlanınca 6 bin 500 metrekare baskı beton kaldırım yapılmış olacaktır. Kaldırım yapım işinin süresi 01 Nisan 2021 tarihinde bitecek olup, çalışmaların hava şartlarının uygun olması halinde Ocak ayı sonunda biteceği öngörülmektedir. Yapılan bu çalışmaların maliyeti 1 milyon 406 bin 208 TL’dir. Ayrıca altyapısı yenilenen yolların silindirle sıkıştırılmış beton (SSB) ile kaplanmasıyla ilgili ihale süreci tamamlanma aşamasındadır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı kuruluşumuz TESKİ’nin Büyükyoncalı Mahallesi Atatürk ve 1 Kasım caddelerindeki altyapı ve üstyapı yatırımlarının toplam maliyeti yaklaşık 5.5 milyon TL’dir. Yapılan çalışmalardan anlaşılacağı üzere popülizme ve gösterişe mahal verilmeden, tamamen halkımızın menfaatleri gözetilerek sağlıklı, kaliteli ve kalıcı altyapı ve üstyapı hizmetlerinin gerçekleştirilmesi esas alınmıştır."

 

"YAPTIĞI, SİYASİ KARALAMA VE ETİK DIŞI FIRSATÇILIKTIR"

 

Albayrak, şöyle devam etti: "Tüm bu gerçekler ortadayken, Sayın Mestan Özcan’ın sosyal medya hesapları üzerinden çalışma alanında yayınlar yapması, siyasi karalama ve etik dışı fırsatçılıktan başka bir şey değildir. Geçmişte Saray ilçesinde doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda yayınlar yapıp karalama kampanyaları yürüten AKP il yöneticileri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından yol ve kaldırım çalışmaları tamamlanınca doğalgaz yatırımını sahiplenmekte beis görmemişlerdir. Özetle; AKP il yöneticileri çalışmalar esnasında çekilen sıkıntıları Tekirdağ Büyükşehir Belediyemize yüklemekte, hizmetlerin meyveleri alınmaya başlandığında ise kendilerine mal etmektedirler.

 

"HERKESİN İNANCI VE İBADETİ KENDİNEDİR"

 

Saray Büyükyoncalı Mahallesi’ne ilk kez gittiği için Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı kuruluşumuz TESKİ tarafından bölgede yapılan çalışmalardan bihaber olan Sayın Mestan Özcan, sosyal medya hesabında paylaştığı videoda 'Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyorum. Bir sabah Büyükyoncalı’da sabah namazı kılsın ve bu yolu şöyle bir gezsin, görsün istiyorum' sözlerini sarf etmiştir. Herkesin inanç ve ibadeti kendinedir. Bu nedenle siyasete alet edilmemelidir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizi, şahsımı ve mesai arkadaşlarımı hedef alan haksız ithamlar karşısında yapılacak en iyi şeyin doğru bildiğimiz yolda yürüyerek her şeyin en iyisini hak eden halkımıza her alanda en iyi hizmeti vermek olduğuna olan inancımla, Sayın Mestan Özcan’ı halkımızın takdir ve vicdanına havale ediyorum."

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10