Büyükşehirden tarımsal projelere destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nce Saray Belediyesi'nin belirlediği Çayla Mahallesi'ndeki arazide, Saray ilçesi Seracılığı Geliştirme Projesi kapsamında 320 metrekarelik 2 tane seranın yapımı tamamlanarak,

Saray 17.01.2021 14:15:00 0
Büyükşehirden tarımsal projelere destek

Proje kapsamında yapımı tamamlanan seralarda incelemelerde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, her zaman tarımsal alana destek verdiklerini ve çiftçilerin yanında olduklarını belirterek, "Sera, şu anda ülkemizde işsizliği azaltan, daha fazla ürün alınmasını sağlayan, nüfusu kırsal kesimde tutarak çarpık şehirleşmeyi önleyen önlemlerin en önemlilerinden biridir. Bu durumda kırsal kesimde yaşayan ve tarımsal faaliyetlerle uğraşan insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltip gelir düzeylerini artırarak köylerden kente göçünü azaltmak için alternatif kırsal kalkınma projeleri uygulamak gerekmektedir" dedi.

 

"TARIMSAL PROJELERE DESTEKLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

 

Seracılık sayesinde iklim faktörlerinin zararlı etkisi minimuma indirilerek, yetiştiricilik için gereken çevre koşullarının uygun olmadığı mevsimlerde, sebze veya çiçek yetiştiriciliğinin en iyi şekilde gelişmesinin sağlandığını kaydeden Başkan Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal alandaki proje ve desteklerimize devam ediyoruz. Saray İlçesi Çayla Mahallesinde yapımını tamamladığımız seralar da çiftçilerimize hayırlı olsun" diye konuştu. Başkan Albayrak'a incelemelerinde Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş de eşlik etti.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10