SPAİHL'nin dergisi, Vali Yıldırım'a tanıtıldı

Süleymanpaşa Anadolu Proje İmam Hatip Lisesi'nin (SPAİHL) çıkardığı "Mevkif-i Tevarih/Chronicles Station" dergisi Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'a tanıtıldı.

Tekirdağ 22.01.2021 11:28:00 0
SPAİHL

Süleymanpaşa Anadolu Proje İmam Hatip Lisesi Tarih Kulübü öğrencilerinin, öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı ve editörlüğünü okulun Tarih Öğretmeni Cüneyt Özvardarlı’nın yaptığı “Mevkif-i Tevarih/Chronicles Station” isimli derginin ikinci sayısı yayımlandı. Vali Aziz Yıldırım, dergiyi hazırlayan öğrencileri ve öğretmenlerini Valilik Toplantı Salonu’nda kabul etti. Vali Yıldırım’a Mevkif-i Tevarih adlı dergi sunulurken; Vali Yıldırım, derginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutladı.

 

İKİNCİ SAYISI YAYINLANDI

 

İlk sayısı “Durak-1: Tekirdağ” adıyla yayımlanan derginin ikinci sayısı “Durak-2: Özel Günler” adını taşıyor. Üç dilde yayımlanan derginin dikkat çektiği “Özel Günler” ise bu yıl içinde birbiriyle kesişen tarihî önemdeki üç olayın yıldönümü. Bunlar; Mevlid Kandili, Cumhuriyetin İlanı’nın Hicrî 100. yıldönümü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Açılışı’nın Miladî 100. yıldönümü. Dikkat çekilen yıldönümleri kesişimi dergi tarafından “güzel ve sırlı bir tevafuk” olarak niteleniyor. TBMM Başkanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop da derginin ikinci sayısına “Önsöz” yazdı.

 

İNTERNETTEN ULAŞILABİLİYOR

 

Dergiyle ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Hakkı Tarık Us Süreli Yayınlar Koleksiyonu’ndan istifade ederek dergiyi hazırlayan Tarih Kulübü öğrencileri; Cumhuriyet ilanının ilk beş yılına ait gazeteleri inceleyerek Türkiye’de daha önce yapılmamış bir çalışma ortaya koymuşlardır. SPAİHL Okul Müdürü Abdullah Şenol Mevkif-i Tevarih Dergisi’ni; öğrencilere tarih bilinci kazandırması ve okulun Sosyal Bilimler yönünü temsil etmesi bakımından önemli ve anlamlı bulduğunu ifade etmiştir. Editör yazısında derginin müstakbel 3. sayısına atfen; 'Durak-3’te buluşmak üzere!' denilmiş. Buna karşılık TBMM Başkanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop ise yazdığı 'Önsöz'de; Durak-3’ten kalkacak derginin gideceği adresi göstermiştir: 'Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa!'. Mevkif-i Tevarih / Chronicles Station isimli dergiye internet ortamında www.mevkif-itevarih.com  ve www.chroniclesstation.com adreslerinden ulaşılmaktadır."

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10