Günsel, Tekirdağlı mühendislerin imzasını taşıyor

Türk mühendis ve tasarımcılar tarafından 1.2 milyon saat emekle geliştirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yerli otomobili Günsel'in arkasında yaratıcı bir ekip var. Kasım 2020'de İstan

Tekirdağ 24.01.2021 15:00:00 0
Günsel, Tekirdağlı mühendislerin imzasını taşıyor

Yüzde 100 elektrikli, tek şarjla 350 kilometre yol kat edebilen, 140 kW gücünde, saate 100 km hıza 8 saniyede ulaşabilen Günsel’in ilk modeli olan B9’un üretilmesinde Tekirdağlı genç mühendis ve tasarımcıların da önemli bir katkısı bulunuyor. Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde yer alan üretim tesislerinde seri üretimi gerçekleştirilecek olan Günsel, ikinci modeli  J9 ile SUV segmentine giriş yapacak. 

 

“ÜRETİMİNİ YAPTIĞINIZ ARACIN İÇİNDE OLMAK İNSANI DUYGULANDIRIYOR”

 

Günsel'de motor güç aktarımında, şasi sistemleri tasarım mühendisi olarak çalışan Erdiner Parmaksız, Günsel’in hayalleri gerçekleştirmek için doğru bir yer olduğunu düşünüyor. Çocukluğundan beri kendi arabasını yapmak istediğini dile getiren genç mühendis, Günsel deneyiminden mutlulukla söz ederken, “Çocukluğumdan beri kendi arabamı yapmak istemiştim. Üretiminde yer aldığım aracı kullanmaksa hayatımın en duygusal anlarından biriydi. Herkesin birbirine yardım ettiği çok güzel bir ortamda çalışıyoruz. Bu alana gönül vermiş gençler hayallerini gerçekleştirmek, bir şeyler başarmak istiyorlarsa ve kendilerine güveniyorlarsa kesinlikle Günsel bunları gerçekleştirmek için doğru yer” dedi.

 

“DUYGULARI TARİF EDECEK KELİMELERİN HERHANGİ BİR DİLİ YOK”

 

Otomotivin kendisi için bir tutku olduğundan söyleyen Oğuzhan Akan da alçak gerilim sistemi takım lideri olarak görev yapıyor. Akan, araçta yer alan düşük gerilim bataryanın sağlığı ve düzenli bir şekilde kontrolünü sağlamak için sensör seçimi, bu bataryadan elde edilen elektriğin araçtaki her bir komponente ulaştırılması adına güç dağıtım ünitesi geliştirilmesi ve üretiminde sorumluluk aldı. Ayrıca, gösterge ekranın arka plan aydınlatması ve elektrikli ayna fonksiyonlarının çalışabilmesi için elektronik devre kartları tasarım ve üretiminde görev aldı. Üç yıllık Günsel deneyimini aktaran Akan, hayallerini gerçekleştirmeye yeni başladığını dile getirerek, “Aracın direksiyonuna oturduğunuz andaki duyguları tarif edecek kelimelerin herhangi bir dili yok” diye konuştu.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10