Kocaçınar'dan'Engelsiz kafe' müjdesi

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, derneğin 2020 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çerkezköy Belediyesi işbirliği ile so

Çerkezköy 25.01.2021 13:43:00 0
Kocaçınar

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar dernek faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. 2020 yılını değerlendiren Kocaçınar, sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, pandemi nedeniyle derneğin kapılarını çok fazla açmadıklarını fakat dışarıdan çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Kocaçınar, “Pandemi döneminde bol miktarda gıda kartı yardımı, yakacak yardımı, kurban bağışları yaptık. Aileleri ziyaret ettik. Pandemin ilk hızlı olduğu dönemde yaşlı üyelerimizin ilaç alışverişlerini yaptık. Biz bunları kendi sayfamızda paylaşmadık” dedi. Üye çalışmaları hakkında da basın mensuplarına bilgi veren Kocaçınar, “Üye sayılarımızda artış olduğu gibi yakın bir tarihte düşüşe de geçeceğiz. Çünkü üye kayıtları ile ilgili güncellemeler yapıyoruz. Mevcut bin 650 civarında üyemiz bulunuyor. Yeni üye olmak isteyenleri de eklemeye başladık. Aidatlarını ödemeyen üyelerimize bilgilendirme mesajlarını attık. Üye kaybetmek istemiyoruz tabii ki. Ama derneğe yıllardır uğramayan, sadece yardım yapıldığında derneğin kapısını açan üyelerimiz var” dedi.

 

"KURALLARA RİAYET ETMEKTEN GEÇMEKTEDİR"

 

Her yıl dernek tarafından yapılan aşure dağıtımının geçtiğimiz yıl yapılmadığını ifade eden Kocaçınar, “Bana göre kurumsal olmak kurallara riayet etmekten geçiyor. Biz kurumsal bir derneğiz. Bizden önce bu dernek kurumsal mıydı değil miydi tartışılır. Ben nezdimde kurumsaldı ama ne kadar kurumsallığın hakkını verdi onu ayrıca konuşuruz, ayrıştırırız. Ben zaten diğer dernekle rekabet içinde değilim. Rekabet edebilmek için şartlarımızın eşit olması gerekir. Bizim şartlarımız onlarla eşit değil ki. Büyük olmak büyük sorumluluklar getirir. Bizim sorumluluklarımız çok büyük olduğu için aşure yapmadık. Niye yapmadık? Çünkü genelgeye göre açık alanda gıda satmak, almak vs. yasak. Kaymakamlıktan bir yazı geldi. Buna rağmen kapalı kutularla yaparız diye ben zabıta müdürlüğü aradım. Dedim ki aşure yapıp dağıtabilir miyiz? Hayır yapamazsınız fabrikasyon kapalı olacak denildi. Yani el değmeyecek bu şekilde yaparsanız yapın denildi. Yani bu şekilde yapamadık. Böyle yapamayınca da zaten hükümet bir genelde yayınladı. Sırf Sakatlar Derneği aşure dağıtsın diye ben kuralları mı çiğneyeyim. Çiğneyenler oldu mu oldu? Ben bunun arkasını aradım mı aradım. Ama Gülnur Kocaçınar olarak değil. Kıskandığımdan değil. Ben mensubu olduğum bir kurumun yöneticisi olarak bunun arkasına düşeceğim. Bana yasaksa ona neden yasak değil. Sorduğumda şöyle cevaplar döndü birkaç kurumu aradığımda; gelenler arkadaşlar izinsiz geldi denildi. Emrivaki gidilmiş hepsi çöp olmuş. Nitekim fotoğraflanmış da zaten. Biz bu yüzden aşureyi dağıtmadık. Biz de bilirdik kurumları özel günlerde ziyaret etmeyi. Ama bir şeyleri yapmış olmak için yapmıyoruz. Reklam olsun diye, desinler diye yapmıyoruz” diye konuştu.

 

KAMPANYAMIZ SÜRÜYOR

 

Kocaçınar, “Hayata geçirdiğimiz caddelerde bulunan giysi kutuları bakıma alındı. Kutularımız belediye garajında duruyor, onarımları yapılıyor. Kapak kampanyamız ise sürüyor. Kapağa muhtaçmışız gibi, kapakla işimizi görmeye çalışacak kadar acizmişiz havası yapmayın deniyor. Ama ben ona katılmıyorum. Mesela öğrenciler buraya bir poşet kapak getirdiğinde kendini o kadar mutlu hissediyor ki işe yaradığını düşünüyor. Yoksa bizi bir poşetle bir tekerlekli sandalye alamıyoruz. Ben o süreci de devam ettiriyorum. Çünkü insanlar da o algı çok hoşuma gidiyor. Bir hayır yapıyorlar ve çocuklarımızı bu kampanyaya teşvik ediyoruz. Bunlar dernekte biriktikçe geri dönüşüme verip satıyoruz” dedi.

 

ENGELSİZ KAFE KAZANDIRILACAK

 

Kongrede aday olup olmayacağı konusuna da açıklık getiren Kocaçınar, “ Senelerce bu koltuğa oturup yapışmak gibi bir niyetim bulunmuyor. Zaten derneğimizin kapanmasını istemediğim için buraya geldim. Mart ayında bir aday gelip aday olacağım demezse bir dönem daha devam edeceğim. Ayrıca engelsiz kafe çalışmalarımız da devam ediyor. Engelsiz kafenin her şeyi hazır. Derneğin bahçesinde yarı kapalı şekilde olacak.Konuyla alakalı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile konuştuk. Pandemi sürecini bekliyoruz, en kısa sürede kazandırılacak. Derneğimiz daha bir hareketlenecek ” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10