Aygun: Karne siyasi ranta çevrildi

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ'da öğrenci karnelerinin siyasi ranta dönüştürüldüğünü, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çiğnenerek karne notları

Tekirdağ 26.01.2021 13:23:00 0
Aygun: Karne siyasi ranta çevrildi

Karneleri sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın dağıtabileceğini vurgulayan CHP'li Aygun, “AK Parti döneminde görmediğimiz şey kalmadı. Karne bile siyasi istismar aracına dönüştürülmüştür. Karne dağıtma işini AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan yapıyor. Karne notları kişisel veridir ve okul dışına çıkarılamaz. Veli adresleri paylaşılamaz. Alenen suç işlenmiştir” dedi.

 

"ADRES VE TELEFONLAR, İL BAŞKANINA VERİLEMEZ"

 

Süleymanpaşa İmam Hatip Lisesi (İHL) Müdürü Abdullah Şenel tarafından karne notları ve veli adreslerinin AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan'a verilmesinin devlet ciddiyeti ile bağdaşmadığını ifade eden Aygun, bu yıl karnelerin basılmadığını, ancak Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan’ın bakanlık görevlisi olmadığı halde Süleymanpaşa İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ait bazı karneleri, teşekkür ve takdir belgelerini basarak, velilerin adreslerine gidip, bunu sosyal medyasından paylaştığını anlattı. Aygun, “Karne notları okul dışına çıkarılamaz. Öğrenci adresleri ve telefonları bir siyasi partinin il başkanlığına verilemez. Çünkü Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na göre suçtur. Bunlar kişisel veridir” ifadelerini kaydetti.

 

“OKUL MÜDÜRÜ ŞAŞIRTMADI!”

 

Karne notları ve kişisel verileri AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan’a veren Süleymanpaşa İHL Müdürü Abdullah Şenol'un öteden beri siyasi saiklerle hareket ettiğini dile getiren Aygun, “Aynı müdür geçen yıl pandemi gölgesinde kutlanan 23 Nisan törenlerinde Türk Bayrağı ve Atatürk posterini okula asma konusunda ağırdan almıştı. Eğitim İş Sendikası İl Temsilcilik Başkanı Barış Özer’in kamuoyu baskısı oluşturması üzerine okula Türk Bayrağı ve Atatürk posteri asmıştı. Yani bu okul müdürünün öğrencilere ait kişisel verileri bir siyasi partiye alet etmesine pek de şaşırmadık” diye konuştu.

 

"VELİLER TEPKİ İÇİNDE"

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geldiği noktaya üzüldüğüne işaret eden CHP'li Aygun, şöyle devam etti: "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na uymuyorlar. Karne notları gizlidir, korunması gerekir. Ancak bunun AK Parti İl Başkanlığı'na verilmesi kabul edilemez bir durumdur. Üstelik bu gizliliğin çiğnenip, siyasi rant elde edilmek istenmesi daha da vahimdir. Bu karne notlarını AK Parti İl Başkanlığı ile paylaşan Süleymanpaşa İmam Hatip Lisesi Müdürü, sessiz kalan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hemen bir açıklama yapması gerekmektedir. Sadece öğrenci, veli ve okul yönetimlerinin bilmesi gereken karne notları nasıl siyasi partinin il başkanlığına teslim edilmiştir? Veliler tepki içindedir. Hiç kimse çocuğuna ait karne notlarının elden ele dolaşmasını istemez. Bu suçtur! Konuyu yakından takip edeceğiz!”

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10